Engelenburcht

De voorstelling “ De Engelenburcht” gaat over hoe gewone mensen in een landelijk dorp de WO I beleefden.

Augustus 1914.
Duitse troepen vallen België binnen op weg naar Frankrijk. Ze hopen op een vrije doortocht. Maar België beslist anders en het kleine Belgische leger weet het Duitse leger op te houden. In verschillende dorpen en steden zijn er schermutselingen. Het Duitse plan om snel door te stoten naar Frankrijk dreigt te mislukken. De Duitsers worden zenuwachtig. Het zijn ook mensen die bang worden als er op hen geschoten wordt. Ze nemen hun toevlucht tot barbaarse gruweldaden en vermoorden tientallen onschuldige burgers.

Ook Tildonk ligt op de route van het Duitse leger. Nadat ze beschoten worden door Belgische soldaten, nemen de Duitsers wraak op een boerengezin. Mannen, vrouwen, kinderen worden doodgeschoten.

Harmonie Verbroedering brengt de lokale geschiedenis opnieuw tot leven. In een 75 minuten durende voorstelling vertellen we de geschiedenis gezien door de ogen van de mensen die er deel van uitmaakten. Simon zette de beleving van deze eerste oorlogsdagen op muziek. Angst, eenzaamheid, heimwee, geloof, hoop, twijfel,… alle emoties die horen bij deze dramatische gebeurtenissen worden muzikaal vertolkt in een symfonisch geheel. Tekst en muziek vormen 1 geheel.

Onze harmonie krijgt de wereldprimeur voor deze opvoering want nooit eerder is dit uitgevoerd door een harmonie bezetting.

We hopen jullie dan ook massaal te mogen ontmoeten in de mooie Leonarduskerk in de dorpsstraat te Sint-Lenaarts.

Bron: UiTinVlaanderen.be

affiche
Copyright: Harmonie Verbroedering Sint-Lenaarts
Wanneer zondag 17 november 2019 van 14:30 tot 17:00
Waar Sint Leonarduskerk
Dorpstraat 26, 2960 Brecht
Bekijk op kaart
Reservaties Mail: kaarten@harmonieverbroedering.be
Prijs€ 8 (Basistarief: 8,00 €; aan inkom: 10,00 €; -12: 0,00 €)