Zomercursus Eerste Hulp en helper

Hoe moet je een bloeding stelpen? Wat moet je doen als je vader of moeder een beroerte krijgt? Of ben je pas oma geworden en verstikt je kleinkind zich in een boterham? Iemand op straat komt ten val of op de sportclub wordt er iemand onwel. Wat kan je doen?

In deze cursus leer je het antwoord op al deze vragen. Gedurende een week leer je hoe je aan een slachtoffer de eerste hulp toedient. Een vorming doorheen de week is een ideale formule voor zij die op korte termijn de nodige kneepjes van het vak willen leren. Na het volgen van deze opleiding kan je na een kort examen een certificaat krijgen dat vijf jaar geldig is. Na deze cursus weet je hoe je in noodsituaties moet reageren en hoe je de eerste zorgen kan toedienen. Bovendien staat dit diploma mooi op je cv en is deze opleiding een vereiste voor vele vacatures, zoals die van kleuterjuf en buschauffeur.

De lesdagen vinden plaats op 09, 10, 11 en 12 van 9u tot 16u in het Rodekruislokaal achter het administratief centrum in Sint-Job-in-'t-Goor, gevolgd door het examen op 13 juli waarvoor je op een later tijdstip de uren krijgt. Elke middag krijg je de mogelijkheid om een broodje en drankjes te bestellen. Water, thee en koffie zijn gratis. De deuren gaan open om 08:30u en dan word je ontvangen met koffie of thee.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Cursus Eerste Hulp en helper
Copyright: Cursus Eerste Hulp en helper
Wanneer Van 9 juli 2018 tot 13 juli 2018 (ma van 8:30 tot 16:00, di van 8:30 tot 16:00, wo van 8:30 tot 16:00, do van 8:30 tot 16:00, vr van 8:30 tot 16:00,
Waar Rode Kruis afdeling Sint-Job-in-t-goor
Kerklei 2, 2960 Sint-Job-In-'t-Goor (Brecht)
Bekijk op kaart
Reservaties Mail: vorming@sint-job-in-t-goor.rodekruis.be
PrijsGratis
Leeftijd Vanaf 17+ jaar
Links www.rodekruis.be/afdeling/sint-job-in...,