Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Adres

KEMPUSEUM 
Mudaeusstraat 2
2960 Brecht
kempmus@hotmail.com

 

Bereikbaarheid


Grotere kaart weergeven

 

  • met de auto

Kom je vanuit Antwerpen via de E19?

Neem op de E19 afrit 3 (Brecht). Neem aan het eerste rondpunt de afslag rechts. Aan het volgende rondpunt neem je de eerste afslag rechts en je rijdt rechtdoor. De straatnaam verandert in Hofstraat. Draai aan de lichten links af de 'Biest' in. Draai de eerste straat rechts (tegenover de Sint-Michielskerk) de Gemeenteplaats op. Op het einde van de Gemeenteplaats lig het Kempisch Museum.

Kom je vanuit Nederland via de E19?

Neem op de E19 afrit 3 (Brecht). Neem aan het eerste rondpunt de derde afslag links. Aan het volegnde rondpunt neem je de eerste afslag rechts. Zo kom je terecht in de Veldtsraat die van naam verandert in Hofstraat. Op het einde van de Hofstraat draai je aan de lichten linksaf om vervolgens de eerste straat rechts in te rijden, de Gemeenteplaats. Op het einde van de Gemeenteplaats ligt het Kempisch Museum.

Je auto parkeren

Je kan je auto parkeren op de Gemeenteplaats, maar let op vergeet je parkeerkaart daar niet te leggen. Liever je auto parkeren zonder parkeerschijf? Dan kan je terecht op de parking naast het GC Jan van der Noot, Mudaeusstraat 9. Rijd met je auto de Gemeenteplaats over en draai juist voor het Kempisch Museum rechts af. Als je deze straat doorrijdt zie je op je rechterkant het Gc Jan van der Noot liggen. Daarnaast ligt eveneens op je rechterkant de parking.

 

  • met het openbaar vervoer

Kom je met de trein?

Het station de Noorderkempen ligt op een 20-tal minuten wandelen van het Kempisch Museum.

Aangekomen in het station in Brecht? Laat het station dan achter je liggen en wandel naar rechts (parrallel aan de sporen). Draai links de 'Koetunnel' in en je komt uit in de Ambachtslaan. Wandel een kort stukje links de Ringlaan in om vervolgens rechts de Borghthoevestraat in te gaan. Volg deze tot het kruispunt met de Hofstraat. Draai deze straat rechts in en vervolg je wandeling door links de 'Biest' in de slaan. Ter hoogte van de Sint-Michielskerk draai je rechtsaf op de Gemeenteplaats. Wandel deze over en je komt aan bij het Kempisch Museum.

Kom je met de bus?

De Lijn heeft twee bushaltes dicht bij het Kempisch Museum.

    Brecht - Gasthuisstraat

Vanaf deze halte moet je nog een 10-tal minuten te voet gaan tot aan het Kempisch Museum. Wandel richting Sint-Michielskerk en draai daar tegenover (rechts) de Gemeenteplaats op. Op het einde van de Gemeenteplaats vind je het Kempisch Museum.

    Brecht - Gemeentehuis

Vanaf deze halte moet je nog een 5-tal minuten wandelen tot aan het Kempisch Museum. De bushalte ligt namelijk recht tegenover de Mudaeusstraat. Als je deze straat ten einde wandelt kom je op je rechtkant het Kempisch Museum tegen.

De Lijn legt verschillende bussen in die door Brecht rijden:

Lijn 412: Sint-Job-in-’t-Goor - Schilde - Antwerpen
Lijn 432: Turnhout - Beerse - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht
Lijn 440: Essen - Malle - Herentals
Lijn 442: Sint-Lenaarts - Wuustwezel - Kalmthout
Lijn 443: Sint-Job-in-’t-Goor - Achterbroek - Kalmthout
Lijn 600: Meer - Antwerpen - Hoogstraten
Lijn 601: Sint-Job-in-’t-Goor Kristus Koning - Antwerpen
Lijn 602: Meer - Hoogstraten - Antwerpen
Lijn 605: Sneldienst Meer - Hoogstraten - Antwerpen
Lijn 607: Schooldiensten Sint-Job-in-’t-Goor - Sint-Anthonius - Malle
Lijn 608: Sint-Job-in-’t-Goor Kristus Koning - Hoogstraten via Klein Veerle
Lijn 620: Meer - Hoogstraten - Antwerpen via Schoten centrum
Lijn 621: Sint-Job-in-’t-Goor - Antwerpen via Schoten centrum
Lijn 629: Schooldiensten Malle - Brecht - Antwerpen