Boer en buiten

Pop-up staminee in binnentuin van Kempuseum

 

Op zondag 19 september, toepasselijk ook de Dag van de Landbouw, staat het Kempuseum in het teken van boer&buiten! Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt.

Uit de vele inzendingen voor de fotowedstrijd koos de jury, onder leiding van Paul Mertens, voorzitter van fotokring Eigen Schoon, een preselectie die tentoongesteld wordt op de gelijkvloerse verdieping van het museum. De winnaar wordt onder sfeervolle begeleiding van de koninklijke fanfare Vlijt en Eendracht bekend gemaakt om 13u30. Vanaf 19 september kunnen museumbezoekers ook kiezen welke foto zij de publieksprijs gunnen! Je kan tot einde dit jaar stemmen voor de publieksprijs, maar de stemmen die op 19 september worden uitgedeeld, tellen dubbel.

Voor een gepast hapje en drankje kom je naar de pop-up staminee! Daar zorgen onder meer brouwerij Het Schietveld, Romie’s Ijs en Ferm voor een lokaal biertje, vlaai of ijsje, terwijl je in de binnentuin van het museum de nieuwe expo ‘vroeger en nu’ kan bewonderen. Fotokring Eigen Schoon maakte een hedendaagse interpretatie van historische foto’s uit de streek.

In en rond het museum kan je na een lange cultuurloze periode genieten van een sterk staaltje improtheater van Pikz Palace. Deze loketbedienden zijn niet enkel volledig vergroeid met hun beroep, maar vooral met hun piepkleine loketten waar alle ambtenarenclichés aanwezig zijn. Administratieve chaos op zijn best.

Ben je liever met je handen bezig? Volg dan de demonstratie touwvlechten van de Landelijke Gilden.

 

Praktisch:

Zondag 19 september doorlopend van 11 tot 20u
Adres: Kempuseum, Mudaeusstraat 2, 2960 Brecht

Prijsuitreiking om 13u30
Muziek door fanfare Vlijt en Eendracht tussen 14-15.30u

Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. 

Met dank aan Ferm Brecht, de Landelijke Gilden, brouwerij het Schietveld, Romie’s Ijs en fanfare Vlijt & Eendracht.