Breng pit in je vereniging

Breng pit in je vereniging

De dienst Vrije Tijd van Brecht biedt op maandag 17 oktober 2016 voor de tweede maal een gratis vormingsavond aan voor verenigingen en vrijwilligers uit Brecht. Deelnemen aan Oppepper is een unieke kans om de werking van de vereniging een extra zetje te geven en te netwerken met de andere verenigingen uit je gemeente! Kortom, breng pit in je vereninging...

Van 19.00 uur tot 22.00 uur worden in GC Jan vander Noot verschillende workshops aangeboden, met aansluitende receptie:

 

Sociale Media in jouw vereniging 

Het web biedt massa’s mogelijkheden om vlot te communiceren met je leden, vrijwilligers en nieuwe mensen. Hoe maak je optimaal gebruik van Facebook om je doel te bereiken?

Heb je als vereniging een Twitteracount nodig? Zet je op Instagram al je foto’s van de activiteiten online? En welke mogelijkheden bieden smartphones, tablets en apps voor je vereniging? Na deze sessie heb je een duidelijke visie op wat je best wel en niet doet voor je vereniging.

 


Vergaderen, pfff ... 

Vergaderingen verlopen niet altijd hoe we het wensen: ze lopen uit, er wordt teveel afgeweken, er komen geen of onduidelijke beslissingen, … Hoe verloopt een goede vergadering eigenlijk?

We leren het belang van een goede opening, timing en verslagname. Op een vergadering heb je ook te maken met verschillende persoonstypes. Hoe kan je het best reageren als het een beetje moeilijk wordt?

 

Financieel beheer van kleine verenigingen

Tijdens deze sessie ligt de focus vooral op kleine vzw's. Deze vorming voor verenigingen behandelt volgende thema's: wettelijke verplichtingen, model boekhouding kleine vzw, fiscale verplichtingen en summier aangifte BIZTAX.

 

Pers en promotie 

Hoe maak je op een goedkope, originele en efficiënte manier extra reclame voor je activiteit naar niet-leden? Hoe ziet een goede affiche of flyer eruit?
Hoe overtuig je de pers om jouw artikels en aankondigingen op te nemen in hun publicatie? Een interactieve vorming boordevol praktische en bruikbare tips!

 

EHBO

Eerste hulp bij kleine ongevallen tijdens activiteiten of evenementen georganiseerd door je vereniging.

 

 

Interesse?

Maak je keuze uit de verschillende workshops en schrijf je online in.
Inschrijven kan tot 5 oktober 2016 (of tot volzet).
De plaatsen zijn beperkt.
Online inschrijven