Cursus composteren

Door het coronavirus zijn al onze cursussen voor onbepaalde tijd opgeschort.

De cursus bestaat uit 2 lessen en is als volgt opgebouwd:

  • Theorieles: woensdag 29 april 2020 (20.00 tot 22.15 uur): toelichting bij de basisbeginselen van het composteren. Wat wel en wat niet composteren? Composteren in een vat, bak of hoop.
  • Praktijkles: woensdag 6 mei (19.30 tot 22.15 uur). Het opzetten en omzetten van een compostbak en -vat, zeven van compost en alle andere aspecten van het composteren komen in deze praktijklessen aan bod.

De eerste les wordt gegeven aan de hand van een powerpointpresentatie, rijkelijk geïllustreerd met foto’s uit de praktijk van onze kringloopkracht en ervaren lesgever. Ze gaat door in het Gemeenschapscentrum Jan vander Noot (Mudaeusstraat 9) in Brecht aan het gemeentepark.

De praktijkles gaat door in de biologische nuts- en kringlooptuin (domein Couvreur), Mudaeusstraat 6, Brecht. De tuin is gelegen tegenover het gemeenschapscentrum. De ingang ligt vlak naast het Kempuseum (nr. 2).

Vooraf inschrijven is verplicht. Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier toegankelijk via de knop in de rechterkolom. Deelname is gratis.