Drugspreventie

Weet jij niet welke soorten drugs er allemaal in omloop zijn? Heb je het gevoel dat kinderen beter op de hoogte zijn dan jezelf? Vermoed je dat je kind een drugprobleem heeft en weet je niet hoe je hier het beste mee moet omgaan of moet op reageren? Schrijf je dan nu in voor de informatiesessie rond drugspreventie op donderdag 4 december 2014.

Preventie is een belangrijk aspect in de aanpak van drugs. Vanuit dit perspectief geeft de Lokale Politie Voorkempen elk jaar voordrachten rond drugspreventie aan kinderen in de lagere scholen. Omdat ook volwassenen op de hoogte moeten zijn van welke soorten drugs er zijn, de gevaren, de gevolgen, de signalen, … werd beslist om samen met de gemeente Brecht een informatiesessie rond drugspreventie te organiseren voor volwassenen.

Gedurende ongeveer twee uren geeft Jan De Smet van hulporganisatie VAGGA meer informatie over het gebruik, de risico’s en de effecten, de indicaties van problematisch gebruik en de verschillende mogelijkheden op vlak van hulp. Daarnaast geeft de Lokale Politie Voorkempen ook uitleg over de vervolging van drugsfeiten en de wetgeving.

De informatiesessie vindt plaats op donderdag 4 december om 19.30 uur in het Gemeenschapscentrum Jan vander Noot (Leonardus Lessiuszaal, Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht).

Wil je deze informatieavond graag bijwonen? Schrijf je dan in voor 1 december 2014 via onderstaande contactpersoon. De informatiesessie is gratis.

Info en inschrijven: dienst welzijn, Gemeentepark 1, 03 660 25 88 of veronique.willems@brecht.be