Geef jouw mening over de schoolstraat

De Toekomstlaan – aan de achterzijde van de school – werd sinds januari 2021 ingericht als schoolstraat. Wij testen deze schoolstraat tot 30 juni 2021. De straat is tijdens die periode afgesloten op schooldagen van 08.15 tot 08.45 uur en van 15.20 tot 15.50 uur (ma,di,do,vr) en van 11.45 tot 12.15 uur (wo).

Verkeersveiligheid en -leefbaarheid zijn onderhevig aan heel wat factoren. Verkeersinfrastructuurwerken zijn bovendien een dure aangelegenheid en hebben soms niet het effect dat we voor ogen hadden. Tijdelijke proefopstellingen zijn daarom een belangrijk instrument om te zien welk effect bepaalde maatregelen hebben op de verkeerssituatie.

Naast de objectieve cijfers heb jij als bewoner, instelling of (groot)ouder uiteraard ook directe ervaringen met de proefopstellingen. Daarom zijn ook jouw ervaringen van belang voor de beoordeling hiervan. Via een bevraging  bieden we de mogelijkheid om jouw mening te geven. Deze kan ingevuld worden tot 9 juli 2021. 

Algemeen
Ben jij ...
Vind je dat de huidige schoolstraat voor meer algemene verkeersveiligheid zorgt bij de aankomst van de schoolkinderen 's morgens?
Vind je dat de huidige schoolstraat voor meer algemene verkeersveiligheid zorgt bij het vertrek van de schoolkinderen ’s avonds (en woensdagmiddag)?
Vind je dat de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers in de straat verbeterd is na de invoering van de schoolstraat?
Vind je dat de huidige schoolstraat de verkeersleefbaarheid in de straat verbeterde (meer rust in de straat, minder parkeerhinder, kortere spitsmomenten,…)?
Ondervind je bijkomende hinder door het kortstondig afsluiten van de straat?
Verplaats je je ten gevolge van de schoolstraat meer met de fiets of te voet in de buurt van de school?
Jouw mening
Vind je het een goed idee om de schoolstraat definitief te maken?