Herfstprik tegen COVID-19 op nieuwe locatie in eerstelijnszone Voorkempen

Begin juli besliste de overheid op voorstel van de wetenschappers om te starten met een nieuwe vaccinatiecampagne tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Het nieuwe vaccinatiecentrum in onze eerstelijnszone vindt onderdak in de Witte Kerk in Schilde (Pater Nuyenslaan 68 in Schilde). De vaccinaties zelf starten op 13 september, de eerste uitnodigingen vertrekken op dinsdag 23 augustus.
 

Nieuwe locatie

Na een vaccinatiecampagne van 14 maanden in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle, worden alle   inwoners van 18 jaar en ouder voor deze herfstprik uitgenodigd op een nieuwe locatie, namelijk in de Witte Kerk in Schilde. Deze beschikt over verschillende grote ruimtes waardoor er per shift van 4 uren zo’n 1200 vaccinaties geplaatst kunnen worden. Bovendien beschikt deze locatie over een ruime parking en is de locatie uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (lijn 410 – 411 / Halte Kasteeldreef).
 

Doelgroepgerichte uitnodigingen

Elke inwoner ontvangt een uitnodiging per brief of via Mijn Burgerprofiel. Eerst zijn de 65-plussers aan de beurt, het zorgpersoneel en mensen met een onderliggende immuunstoornis, daarna de 50-plussers en als laatste de 18-plussers.

Vanaf 23 augustus worden twee verschillende soorten uitnodigingen verstuurd:

  • Eerst krijgen 65-plussers, zorgverstrekkers en personen met een onderliggende immuunstoornis een uitnodiging: voor hen is de vaccinatie sterk aanbevolen, zij krijgen een vaccinatiemoment voorgesteld.
  • Daarna volgt een uitnodiging voor de rest van de bevolking (18-plus), aan hen wordt het vaccin aangeboden: als ze willen ingaan op de uitnodiging, moeten zij zelf - bij voorkeur digitaal - een afspraak maken met hun vaccinatiecode.
     

Callcenter terug bereikbaar

Vanaf 24 augustus is het callcenter van het vaccinatiecentrum (tel nummer 03 201 50 40) bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Om het nummer niet te overbelasten gezien het grote aantal verstuurde uitnodigingen, vragen we om bij voorkeur zelf digitaal de afspraak te bevestigen (of in te plannen).  
 

Waarom een herfstprik?

De herfstprik tegen corona is nodig om de individuele bescherming tegen ernstig verloop van de Covid - ziekte en eventueel sterfte door het coronavirus op peil te houden, om de zorg bereikbaar te houden gezien deze nog niet helemaal hersteld is van de vorige coronagolven en om de maatschappelijke belasting van corona te beperken (bijvoorbeeld voorkomen langdurig uitval van personeel). Er wordt half oktober een nieuwe coronagolf verwacht. Bij tijdige goedkeuring door het EMA, starten we met het aangepaste vaccin.

Meer info: https://www.laatjevaccineren.be/vlaanderen-start-deze-week-met-uitnodig…