Fluoactie

Fluoactie

Jaarlijks organiseren de gemeenten Brecht, Malle, Ranst, Schilde, Zandhoven en Zoersel, de politiezones Voorkempen en Zara en de scholen uit onze omgeving een fluoactie. Met de donkere maanden die er weer aankomen, willen de partners ook dit jaar weer samenwerken rond meer zichtbaarheid in het verkeer.

De herfst met haar kortere dagen en langere nachten heeft haar intrede gedaan. Meer licht brengen tijdens deze donkere maanden blijft ook dit jaar weer een must, want wie opvalt in het verkeer, wordt gezien! Met de slogan “Wij zijn graag gezien” willen de partners leerlingen aanmoedigen om een fluohesje te dragen op weg van en naar school, zodat ze nog beter en sneller opgemerkt worden in het verkeer. Zo’n hesje is en blijft immers een goede manier om de automobilisten attent te maken op hun aanwezigheid in het verkeer.

Ook dit jaar richt de fluoactie zich zowel naar de basisscholen als de leerlingen van het middelbaar onderwijs. Zo zullen er in totaal 9 secundaire scholen en 46 basisscholen deelnemen aan deze fluoactie. De politiezones Voorkempen en Zara zullen gratis fluohesjes uitdelen, die gefinancierd worden vanuit het verkeersveiligheidfonds van de politiezones Voorkempen en Zara. Bovendien noteert de lokale politie tot aan de paasvakantie op onaangekondigde plaatsen en tijdstippen de namen van leerlingen uit de secundaire scholen die een fluohesje dragen. Wie een fluohesje draagt, maakt kans op een leuke prijs. Ook de basisscholen zullen onaangekondigde spottings doen, waarna prijzen uitgedeeld worden aan de leerlingen die in fluo naar school rijden.