Gezonde Gemeente

Brecht schittert als Gezonde Gemeente!

Brecht engageert zich om werk te maken van een gezonde gemeente en gezondheid te integreren in de hele gemeentelijke werking. Iedereen vindt een goede gezondheid belangrijk, maar daarom staat gezondheid nog niet altijd hoog op de politieke agenda. Het gemeentebestuur van Brecht denkt daar anders over.

'Onze gemeente is ideaal geplaatst om een gezonde levensstijl te promoten en om een gezonde leefomgeving te creëren. We staan immers dicht bij de bevolking en kunnen zelf het goede voorbeeld geven door o.a. deel te nemen aan de actie ‘Belgerinkel naar de winkel’, het organiseren van gezonde kookcursussen, deelnemen aan de ’10.000 stappen actie’ of het griepvaccin promoten. Ook het werken aan een ‘klimaatneutrale gemeente’ is werken aan een gezondheidsbeleid!' zegt burgemeester Luc Aerts. Het charter 'Gezonde Gemeente' werd officieel ondertekend op 5 december 2013 in aanwezigheid van Jo Vandeurzen.

Om de communicatie met de inwoners te stroomlijnen gebruikt het gemeentebestuur het logo ‘Gezonde Gemeente’ op alle affiches en flyers. Bij 'gezonde' activiteiten wapperen de vlaggen om zo het initiatief 'Gezonde Gemeente' te promoten.

'Gezonde Gemeente' is een format dat wordt aangereikt aan alle Vlaamse steden door het Vlaams Instituut Gezond Leven. Samen met LOGO Antwerpen, werkt Brecht aan de integratie van 'gezondheid' binnen alle diensten.