Hey, die glimlach staat je goed

10 daagse van de geestelijke gezondheid 

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal. 

Van 1 tot 10 oktober willen we als gemeente Wijnegem tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid daarom de aandacht vestigen op het belang van veerkracht. Onder de noemer van 'Samen Veerkrachtig: Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht’ staan dit jaar (online) ontmoeting en verbinding centraal. Ook Wijnegem beslist om haar schouders onder het initiatief te zetten.  

In samenwerking met SIGO (gemeenten Zoersel, Malle, Schilde, Schoten, Wijnegem en Zandhoven) werkt gemeente Brecht een campagne uit rond geestelijke gezondheid.

Meer info over de 10-daagse van de geestelijke gezondheid of andere activiteiten ontdekken? Neem zeker een kijkje op www.samenveerkrachtig.be

Schrijf eens een kaartje 

Wist je dat je op verschillende plaatsen in de gemeenten gratis een postkaartje kan komen halen? De kaartjes zullen aangeboden worden in het gemeentehuis in Brecht, het administratief centrum in Sint-Job-In-'t-Goor, de bibliotheek van Brecht en in de welzijnscampus Sociaal Huis. 

De kaartjes hebben allemaal een leuke en positieve quote. Schrijf op de achterkant nog een fijne persoonlijke boodschap en verras iemand met dit kaartje.