Verenigingen waar armen het woord nemen

De Kar

Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag ( ziekte, werkloosheid, scheiding…) en word je verplicht om met minder geld rond te komen. Dan heb je nood aan ondersteuning, een babbel, informatie…. De Kar VZW is een Welzijnsschakel in Brecht en wil voor jou een plek zijn om op adem te komen. De werking van De Kar wordt gedragen door een groep vrijwilligers. De  Kar zorgt voor ontmoetingsmomenten met anderen. We hebben een tweedehandsboetiek, eetcafé en organiseren regelmatig goedkope activiteiten en uitstappen (zie onze folder onderaan).

De Kar wil ook beleid beïnvloedend werken vanuit noden en signalen die zij bij mensen opvangt.                                                       

Wil je deel uitmaken van De Kar? Dit is gratis en heeft verschillende financiële voordelen.

We hebben een huisje achter de kerk van Brecht, Nollekensweg 6, 2960 Brecht, 03 664 19 87. Je kan er onze boetiek vinden.

Openingsuren

Dinsdag: 13.00-16.00 uur
Zaterdag: 09.30-12.00 uur

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij De Kar ? Neem dan zeker contact met ons op.

 Boetiek De Kar

 

De Schakel

De Schakel in Sint-Job-in-‘t-Goor ondersteunt gezinnen met een kleine portemonnee. Tweewekelijks wordt een gratis groenten- en fruitpakket aangeboden. Ook kan men terecht in De Schakel voor droge voeding, diepvriesproducten, verzorgings- en onderhoudsproducten aan democratische prijzen. Maandelijks wordt een eetcafé georganiseerd met een warme verse maaltijd voor 1,5 euro per persoon.

Je kan een Schakelkaart bekomen:

·         met doorverwijzing van het OCMW;

·         met doorverwijzing van Kind en Gezin;

·         na contact met De Schakel zelf: 0480 68 22 64.