Medisch landbouwafval

Op landbouwbedrijven worden niet alleen medische handelingen verricht door de dierenarts, ook de landbouwer zelf dient verzorging toe aan zijn dieren. Het medisch afval dat hij daarbij gebruikt, valt niet onder de verantwoordelijkheid van de dierenarts. De restafvalzak of de glasbol zijn niet de geschikte plaats voor dit medisch afval. Daarom is IGEAN samen met de gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel en met de financiële steun van het LEADER-gebied MarkAante Kempen gestart met een project waarbij de inzameling van medisch afval op wettelijke manier gebeurt via het recyclagepark.

Als landbouwer kan je in het recyclagepark een vat kopen waarin je het medisch afval van je bedrijf kan verzamelen. Als het vat vol is, sluit je het en breng je het naar het recyclagepark. Bij afgifte van het vat krijg je een ontvangstbewijs dat je bij je afvalstoffenregister kan toevoegen. Zo ben je in orde met alle wettelijke bepalingen voor het verwijderen van je medisch afval.

Voor een vat van 60 liter betaal je 30 euro, een vat van 30 liter kost 20 euro. De prijs van het vat omvat alle transport- en verwerkingskosten en moet onmiddellijk cash aan de recyclageparkwachter betaald worden.

Je kan de vaten op elk moment tijdens de openingsuren van het recyclagepark kopen. De gevulde vaten kunnen binnengebracht worden op het recyclagepark in de volgende periodes:

  • van 15/03 - 31/03
  • van 15/09 - 30/09


Info: Igeanmilieulijn, 03 350 08 14 of inzameling@igean.be