Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Is jouw grond vervuild (of niet)?

  Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op jouw levenskwaliteit? Daarom lanceert de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest (OVAM) ‘De Grote Grondvraag’. Wij als gemeente Brecht gaan voor een gezonde omgeving voor iedereen die in onze gemeente woont. Help je mee aan dit onderzoek?

 • Gratis infoavond dak- en zolderisolatie

  Dakisolatie is één van de meest interessante investeringen voor je woning. Het zorgt voor een lagere energiefactuur en beter wooncomfort. De gemeente Brecht en IGEAN helpen je hierbij door de groepsaankoop dak- en zolderisolatie. Laat je informeren en zie al je vragen beantwoord tijdens een gratis infosessie op 4 maart in Essen of op 11 maart in Malle.

 • Eén keuzemenu voor de twee noodnummers

  Op 11 februari, op de 112-dag, voert België een keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.

 • Gezocht: consulent ICT

  Kent de ICT-wereld voor jou geen geheimen en ben je de dagelijkse files richting Antwerpen of Brussel helemaal beu? Geen nood! Wij bieden jou een nieuwe uitdaging in de geknipte job voor jou. Het gemeentebestuur van Brecht zoekt een voltijdse contractuele consulent ICT (B1-3). Interesse? Je kandidaat stellen kan tot 3 maart 2020.

 • In Brecht gaat het EnergieKloket van start.

  Ben je van plan je huis te verbouwen? Wil je een groene en goedkope energieleverancier? Denk je aan energiebesparende renovaties? De adviseurs informeren je over over energiebesparende maatregelen, vergelijken offertes en staan je ook bij tijdens de werken. Ga langs bij het EnergieK loket en krijg een antwoord op al je vragen.

 • Groepsaankoop fauna-akkers

  Iedereen die de biodiversiteit op akkers of akkerranden een boost wil geven, kan deelnemen aan de groepsaankoop zaadmengsels van Regionaal Landschap De Voorkempen. Deadline om te bestellen én te betalen is 1 maart 2020.