Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Werken de Leeuwerk

  Tijdens verschillende controles de afgelopen jaren in de Leeuwerk is vastgesteld dat vele bestaande betonnen wegdekplaten barsten vertonen of gescheurd zijn. De Leeuwerk is een weg met veel landelijk vervoer. Daarom heeft het gemeentebestuur ervoor gekozen om deze te vernieuwen volgens een nieuwe methode. Die zorgt ervoor dat de uitvoeringstermijn veel korter is, met zo min mogelijk hinder. De werken starten op 14 juni 2021 en duren tot ongeveer half september.

 • Rook- en vuurverbod in bossen en natuurgebieden provincie Antwerpen

  In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich op dit moment, bij het begin van de zomerperiode, situaties van droogte. Deze kunnen zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich meebrengen. Het Agentschap Natuur en Bos kondigde daarom vandaag een tijdelijk vuur- en rookverbod aan voor bossen en natuurgebieden in de provincie Antwerpen. Het vuur- en rookverbod geldt zowel bij code geel, oranje als rood. Wees voorzichtig wanneer je op pad gaat in de natuur.  In geval van brand, bel naar het nummer 112.

 • 4 nieuwe vacatures bij het gemeentebestuur

  Het gemeentebestuur van Brecht is op zoek naar vier nieuwe medewerkers: een consulent omgeving/milieu (B1-3), een consulent handhaving (B1-3), een consulent duurzame ontwikkeling (B1-3) en een expert omgeving (A1a-A3a). Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature: consulent duurzame ontwikkeling (B1-3) - 19/38u

  Je staat in voor het duurzaam (milieuvriendelijk) beleid van de gemeente. Dit impliceert dat je, vanuit een duurzaam oogpunt, je input kan geven aan de verschillende diensten om een duurzaam en realistisch beleid te kunnen voeren. (vb patrimonium, mobiliteit, aankoop,…) Je trekt zelfstandig een aantal werkgroepen rond duurzaamheid. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature: consulent handhaving (B1-3) - 38/38u

  Je houdt toezicht op de uitvoering van de verleende omgevingsvergunningen (ruimtelijke ordening & milieu) en doet plaatsbezoeken, controleert en handhaaft op basis van je vaststellingen. Je kan hierbij het standpunt van het bestuur in een positieve sfeer vertalen naar de burger. Je staat in voor het uitwerken van een gemeentelijk handhavingsbeleid waarbij de focus ligt op informatie, sensibilisering, preventie, overleg en vrijwillig herstel. Je bent, samen met de consulent integrale veiligheid, verantwoordelijk voor het GAS-reglement. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature: consulent omgeving/milieu (B1-3) – 38/38u

  Je staat in voor het voorbereiden, adviseren, opvolgen en afhandelen van dossiers met betrekking tot milieu binnen de omgevingsvergunning. Je geeft deskundig advies over deze dossiers aan de medewerkers van de dienst, de burger en/of bijzondere beroepsgroepen. Je kan zelfstandig projecten m.b.t. milieu trekken. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature - expert omgeving (A1a-A3a) – 38/38u

  Je bent, samen met het team omgeving, verantwoordelijk voor de omgevingsprojecten. Als expert omgeving behandel je de complexere dossiers hierin. Je adviseert het college inzake omgevingsvergunningen en projecten die een ruimtelijke impact hebben. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • RUP Woonparken

  De gemeente Brecht wenst voor de woonparken, zoals aangeduid op het gewestplan,  een ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken (RUP). De eerste fase van de RUP procedure is de goedkeuring van proces- en startnota. Op woensdagavond 26 mei om 20.00 uur wordt er eveneens een participatiemoment georganiseerd, dat digitaal zal doorgaan.

 • Brecht op ATV en RTV

  Popelt jouw fiets ook om erop uit te trekken? Provincie Antwerpen inspireert jou op ATV en RTV met leuke routes van 3 mei tot en met 11 juni.