Nieuws

Afbeelding bij oproep kandidaatstelling natuurbeheerwerkenAfbeelding bij oproep kandidaatstelling natuurbeheerwerken

Kandidaatstelling opname in lijst voor uitvoeren van natuurbeheerwerken

Voor het uitvoeren van bepaalde beheerwerken in zijn natuurdomeinen wenst het Agentschap voor Natuur en Bos niet-betalende concessies natuurbeheer af te sluiten. In dat kader zoeken ze kandidaat-beheerders voor het uitvoeren van beheerwerken in verschillende gebieden. Je kan je kandidaat stellen

Lees meer
Vacature dienst burgerzakenVacature dienst burgerzaken

Nieuwe vacature: teamverantwoordelijke burgerzaken

Als teamverantwoordelijke geef je leiding aan het team burgerzaken. Je staat in voor de coördinatie en organisatie van de dagelijkse werking op de dienst. Interesse? Je kandidaat stellen kan tot 11 januari 2023.Lees meer
vacature elektricienvacature elektricien

Nieuwe vacature: elektricien

Je staat in voor de installatie, onderhoud, nazicht en herstelling aan elektrische en technische installaties in de gemeentegebouwen en netwerkbekabeling. Interesse? Je kandidaat stellen kan tot 21 december 2022.Lees meer
Let op voor valse e-mails over een rioolbelastingLet op voor valse e-mails over een rioolbelasting

Let op voor valse e-mails over een rioolbelasting

Ontving je een e-mail over een achterstand voor de rioolbelasting? Wij ontvingen meldingen van valse e-mails die verstuurd werden naar bedrijven. Daarin wordt gevraagd om een openstaand bedrag te betalen via overschrijving. Doe dat zeker niet, deze e-mail is vals. Oplichters proberen je op deze manier geld te laten overschrijven. Lees meer
De Grote stroomversnelling - Onze gemeente komt in actie voor een betere waterkwaliteitDe Grote stroomversnelling - Onze gemeente komt in actie voor een betere waterkwaliteit

De Grote stroomversnelling - Onze gemeente komt in actie voor een betere waterkwaliteit

Om de kwaliteit van ons grondwater en oppervlaktewater te verbeteren. Schakelt onze gemeente een tandje hoger de komende jaren. We ontharden, leggen extra rioleringen aan, bouwen pesticidengebruik af, stimuleren hergebruik van water en beschermen de kwetsbare waternatuur. Ook jij kunt helpen.

Lees meer
Opheffing tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie AntwerpenOpheffing tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie Antwerpen

Opheffing tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie Antwerpen

De neerslag in september maakte een einde aan de meest acute droogte. De tijdelijke onttrekkingsverboden op onbevaarbare waterlopen zijn niet langer noodzakelijk en worden opgeheven. Van een volledig herstel van het watersysteem is er echter nog geen sprake. De bevoegde diensten volgen de droogtetoestand daarom verder op. In stroomgebieden met een permanent onttrekkingsverbod verandert niets: permanente onttrekkingsverboden blijven van kracht.

Lees meer

Weg- en rioleringswerken Platanendreef en Lochtenbergplein

Op 11 oktober 2022 vond de eerste bewonersvergadering plaats in de Bijenkorf voor het nieuwe project 'Weg- en rioleringswerken Platanendreef en Lochtenbergplein'. De werken zelf worden pas in 2024 uitgevoerd.

Lees meer
Dieter Coppens geeft nieuw advies na #byebyegazon: #laatzeliggen!Dieter Coppens geeft nieuw advies na #byebyegazon: #laatzeliggen!

Dieter Coppens geeft nieuw advies na #byebyegazon: #laatzeliggen!

Tuinadvies van Dieter Coppens, dat betekent meestal minder werken, meer tijd voor leuke dingen. Met #byebyegazon riep hij in het voorjaar al eens op om je gazon minder te maaien, een prima manier om meer wilde bloemen, bijtjes en co naar je tuin te lokken én een opsteker voor de biodiversiteit. We krijgen van de sympathieke Zoerselaar een nieuwe tip: #laatzeliggen! 

Lees meer
Op zoek naar tips en maatregelen hoge energieprijzen?Op zoek naar tips en maatregelen hoge energieprijzen?

Op zoek naar tips en maatregelen hoge energieprijzen?

De huidige energieprijzen bezorgen bijna iedereen kopzorgen. Daarom lijsten we in dit artikel enkele maatregelen op die zouden kunnen helpen om die energiefactuur naar beneden te krijgen.

Lees meer
Opgelet voor valse 'phishing'-mails uit naam van gemeente en OCMW BrechtOpgelet voor valse 'phishing'-mails uit naam van gemeente en OCMW Brecht

Opgelet voor valse 'phishing'-mails uit naam van gemeente en OCMW Brecht

Wij krijgen de laatste dagen melding van inwoners die mails krijgen van incassobureaus / deurwaarders over het innen van gemeentelijke belastingen. Opgelet: dit gaat om valse phishingmails die NIET vanuit gemeente of OCMW Brecht worden verstuurd. Oplichters proberen je op deze manier geld te laten overschrijven. De gemeente en OCMW Brecht versturen aanvragen tot het betalen van belastingen nooit per mail. 

Lees meer
GroenactiesGroenacties

Groenacties

Streekeigen groen in jouw tuin - twee acties: behaagactie en 1000-bomenactie. Kiezen voor streekeigen of inheems groen is immers kiezen voor kwaliteit: ontdek de voordelen van streekeigen plantgoed tegen lage prijzen. 

Lees meer
Herfstprik tegen COVID-19 op nieuwe locatie in eerstelijnszone VoorkempenHerfstprik tegen COVID-19 op nieuwe locatie in eerstelijnszone Voorkempen

Herfstprik tegen COVID-19 op nieuwe locatie in eerstelijnszone Voorkempen

Begin juli besliste de overheid op voorstel van de wetenschappers om te starten met een nieuwe vaccinatiecampagne tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Het nieuwe vaccinatiecentrum in onze eerstelijnszone vindt onderdak in de Witte Kerk in Schilde (Pater Nuyenslaan 68 in Schilde). De vaccinaties zelf starten op 13 september, de eerste uitnodigingen vertrekken op dinsdag 23 augustus.

Lees meer
Ondernemersevent voor Brechtse ondernemersOndernemersevent voor Brechtse ondernemers

Ondernemersevent voor Brechtse ondernemers

Aan alle Brechtse ondernemers: hou donderdag 17 november vrij voor een gratis ondernemersevent. Inschrijven kan nu al. Vertel het verder aan alle (collega-)ondernemers!

Lees meer
Geef jouw mening op '2960mijngedacht'Geef jouw mening op '2960mijngedacht'

Geef jouw mening op '2960mijngedacht'

'2960mijngedacht' is het gloednieuwe participatieplatform van de gemeente Brecht. Via dit platform vragen we vanaf nu regelmatig jouw mening rond verschillende onderwerpen, verzamelen we stemmen, discussiëren we, lanceren we enquêtes en informeren we jou over inspraak in onze gemeente. Jij kan zelf helpen door mee na te denken, te doen en te beslissen over verschillende projecten. Je kan het platform nu raadplegen via https://2960mijngedacht.be.

Lees meer
Help Oekraïne!Help Oekraïne!

Help Oekraïne!

Door de oorlog in Oekraïne zijn de Oekraïense burgers genoodzaakt om hun land te ontvluchten. Gemeente Brecht is volop bezig met de opvang van een aantal Oekraïners en doet beroep op alle Brrechtenaars. Lees hier hoe de gemeente Brecht steun biedt. 

Lees meer
Verplichte identificatie en registratie kameelachtigenVerplichte identificatie en registratie kameelachtigen

Verplichte identificatie en registratie kameelachtigen

Op 21 april 2021 trad de Europese dierengezondheidswet in voege. Deze wetgeving verplicht dat ook houders van kameelachtigen geregistreerd dienen te worden in Sanitel, dit is de databank van het FAVV ontwikkeld voor de identificatie en registratie van de Belgische veestapel.

Lees meer
BurenbemiddelingBurenbemiddeling

Burenbemiddeling

Brecht is een mooie gemeente waar veel mensen samenleven. Dat leidt soms tot moeilijke situaties: luide muziek, blaffende honden, overhangende takken, de levensstijl van de buren, pesterijen... Heb je zelf al geprobeerd om hierover met je buur te praten, maar lukt het niet? Dan kan je bij de gemeente terecht voor een neutrale bemiddelaar.

Lees meer
Nieuwe telefoonnummers gemeentelijke dienstenNieuwe telefoonnummers gemeentelijke diensten

Nieuwe telefoonnummers gemeentelijke diensten

Op dinsdag 18 januari verbeterden wij onze dienstverlening door een nieuwe telefooncentrale in te voeren. Al onze telefoonnummers wijzigden! Het gaat om de nummers van onder andere het gemeentehuis, de welzijnscampus, de dienst vrije tijd, de dienst infrastructuur, de bibliotheken en de gemeentescholen.

Lees meer

Nieuwe attesten op enkele seconden in je mailbox

Vanaf nu kan je via ons e-loket thuis bepaalde documenten aanvragen en ontvangen en dit zonder tussenkomst van een ambtenaar. Dit webloket is 24/7 beschikbaar. Gedaan met verplaatsingen naar het gemeentehuis. Enkele muisklikken volstaan om aktes, attesten en uittreksels binnen enkele seconden digitaal thuisgestuurd te krijgen.

Lees meer
Controleer de geldigheid van je rijbewijs!Controleer de geldigheid van je rijbewijs!

Controleer de geldigheid van je rijbewijs!

Heeft jouw rijbewijs al een plastic bankkaartmodel? Kijk dan de geldigheid ervan na! De eerste rijbewijzen in dat bankkaartmodel werden in onze gemeente uitgereikt in 2010. Met een geldigheid van 10 jaar, zijn de eerste rijbewijzen dus vervallen.

Lees meer
Gemeenschapscentrum Jan vander Noot als nieuw administratief centrum met gemeenschapsfunctieGemeenschapscentrum Jan vander Noot als nieuw administratief centrum met gemeenschapsfunctie

Gemeenschapscentrum Jan vander Noot als nieuw administratief centrum met gemeenschapsfunctie

Een uitbreiding van het gemeentehuis bleek ruimtelijk en technisch geen goede oplossing. Het college startte in september 2019 met de zoektocht naar de meest geschikte locatie voor de administratieve diensten in Brecht. Verschillende pistes werden onderzocht. Een herwaardering van het huidige gemeenschapscentrum Jan vander Noot naar nieuw administratief centrum met gemeenschapsfunctie kwam als beste optie uit de bus.

Lees meer
Hoe een afspraak maken bij de gemeentelijke diensten?Hoe een afspraak maken bij de gemeentelijke diensten?

Hoe een afspraak maken bij de gemeentelijke diensten?

Een bezoek gepland bij de gemeentelijke diensten burgerzaken, omgeving of in de welzijnscampus? Maak een afspraak!

Lees meer