Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Aanleg werfreserve - consulent omgeving (B1-3)

  Als consulent omgeving bestaat je hoofdtaak uit het voorbereiden, adviseren, opvolgen en afhandelen van dossiers met betrekking tot ruimtelijke ordening (stedenbouwkundige vergunningen, verkavelingen, …) en omgevingsvergunningen. Interesse? Je kandidaat stellen kan tot 20 april 2021.

 • Nieuwe vacature: technisch assistent-garagist (D1-3)

  Gemeente Brecht is op zoek naar een voltijdse garagist. Deze staat – samen met de collega’s – in voor het onderhoud, nazicht en herstellingen aan vrachtwagens, kraan, tractoren, klein motorisch gereedschap, … Interesse? Je kandidaat stellen kan tot 11 mei 2021.

 • Nieuwe vacature: consulent cultuur (B1-3)

  Als consulent cultuur ben je eindverantwoordelijk voor de podiumprogrammatie van GC Brecht. Jaarlijks organiseer je - met aandacht voor verschillende doelgroepen - een gevarieerd aanbod voorstellingen (muziek, theater, comedy, schoolvoorstellingen …). Als medewerker van de cultuurdienst werk je in nauw overleg met de collega’s aan een dynamisch cultuurbeleid voor Brecht. Zo zorg je samen met je collega consulent cultuur voor ondersteuning bij culturele activiteiten. Interesse? Je kandidaat stellen kan tot 20 april 2021.

 • Opruiming fietsstalling station Noorderkempen

  Op donderdag 25 maart starten de werken voor nieuwe fietsenstallingen aan zowel de voor- als achterkant van station Noordekempen. De huidge fietsenstallingen moeten tegen dan leeg zijn en worden afgebroken. Fietsen kunnen tijdens de werken gestald worden in tijdelijke fietsenrekken.

 • Leopoldstraat is een fietsstraat

  Verkeersveiligheid is voor iedereen een dagelijkse bekommernis. Omdat vooral kinderen kwetsbaar zijn in het verkeer wil de gemeente extra zorg besteden aan de verkeersveiligheid van de schoolomgevingen. Zo is de Leopoldstraat in Sint-Lenaarts vanaf februari een fietsstraat. Het gaat om een proefopstelling die na een paar maanden geëvalueerd zal worden. 

 • Nieuwe sorteerregels PMD vanaf 1 maart 2021

  In maart is het zover en introduceert IGEAN de nieuwe blauwe zak in onze gemeente. Dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het pmd. Dat betekent niet alleen een pak minder restafval, maar ook veel meer recyclage.

 • Gemeente koopt voormalige Carrefour in centrum van Brecht

  De Brechtse gemeenteraad keurde het masterplan parkcampus goed: in het centrum van Brecht zal een parkcampus heel wat sociale en culturele functies verzamelen. Zo zullen de gemeentelijke administratieve diensten verhuizen naar het gemeenschapscentrum Jan vander Noot, waar momenteel de bibliotheek is gevestigd en verenigingen zalen kunnen huren. Om die twee functies tijdelijk te huisvesten, koopt de gemeente het gebouw van de voormalige Carrefour in Brecht centrum aan.