Blauwe zone parking sporthal, voetbal en omgeving

Ondanks de verschillende pogingen van het gemeentebestuur om de gebruikers van de parking aan station Noorderkempen er niet voor te laten betalen, besliste NMBS om de parking vanaf maandag 5 oktober 2020 toch betalend te maken. De gemeente is nu genoodzaakt om het parkeerbeleid in de omgeving aan te passen. Om een te grote parkeerdruk in de omgeving te voorkomen, wordt er een blauwe parkeerzone ingevoerd op de parking aan de voetbal/brandweer, aan de sporthal en in de rest van het industrieterrein De Ring. 

Vanaf maandag 5 oktober 2020 leg je daar een parkeerschijf en mag je er vanaf maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur voor een periode van 4 uur parkeren. Het gaat om een tijdelijk politiereglement dat na een half jaar geëvalueerd wordt. 

De gemeente werkt intussen aan een verbetering van de fietsroutes naar de parking én is in overleg met De Lijn om de bussen af te stemmen op de trein om mensen zo te stimuleren met de fiets of de bus naar het station te komen. 
 

Parking station Noorderkempen

De tarieven van de parking aan station Noorderkempen vind je terug op de website van NMBS. Na onderhandeling van de gemeente met NMBS zal de parking 's avonds en in het weekend gratis ter beschikking gesteld worden van de gebruikers. 

Parking gratis:

  • van 19.00 tot 07.00 uur in de week;
  • van vrijdag 19.00 uur tot maandag 07.00 uur in de weekends.

Afbeeldingen