Coronatestpunt in gemeente Brecht

Als je (vermoedelijk) besmet bent met het COVID-19-virus, neem je contact op met je huisarts. Je huisarts zal in samenspraak met jou een afspraak maken voor een coronatest, die op verschillende plaatsen afgenomen kan worden. Je kan dus niet op eigen initiatief naar een testpunt gaan om een test te laten afnemen, je hebt hiervoor een doktersattest nodig. Ook het resultaat van je test kan je verkrijgen via je huisarts. 
  

Drive-in testpunt in Brecht 

Er worden in onze regio opnieuw meer coronatests afgenomen. Hiervoor is een drive-in testpunt ingericht op de carpoolparking naast de brandweerkazerne van Brecht (Ambachtslaan 10, parking net voorbij de brandweerkazerne). Een afspraak voor een coronatest maak je via je huisarts. Het testpunt is alle dagen open van 13.00 tot 15.00 uur. Na de test, kunnen de mensen thuis de resultaten afwachten. Deze zullen snel bekend zijn en worden achteraf besproken met de huisarts. Wie positief test, kan een telefoontje verwachten van het contact tracing center van de federale overheid.
 

Test in triagecentrum aan ziekenhuis AZ Sint-Jozef Malle

De gemeente Brecht is aangesloten bij de eerstelijnszorgzone Voorkempen (samen met de gemeenten Zoersel, Malle, Schilde, Wijnegem en Zandhoven). Voor deze zone wordt een triagecentrum (en dus testpunt) georganiseerd aan het ziekenhuis AZ Sint-Jozef in Malle. Na de test, kunnen de mensen thuis de resultaten afwachten. Deze zullen snel bekend zijn en worden achteraf besproken met de huisarts. Wie positief test, kan een telefoontje verwachten van het contact tracing center van de federale overheid.