Enkel verpakt asbest welkom op het recyclagepark

Op het recyclagepark kan je enkel terecht met hechtgebonden asbest. Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om asbesthoudende materialen verpakt aan te leveren om zo de veiligheid van jezelf, andere bezoekers en van de parkwachter te verhogen. Je mag asbesthoudend afval vanaf dan dus enkel nog in speciale zakken aanleveren die je op de recyclageparken kan aankopen.

De beschikbare verpakkingen kosten 1 euro per stuk. We bieden verschillende types verpakkingen aan:

  • Buisfolie: de buisfolie dient voor het verpakken van asbestplaten en is beschikbaar in 3 verschillende lengtes (m): 1,25 – 2,25 – 3,25 m. In de buisfolie passen 2 golfplaten.
  • Minibag: de minibag dient voor het verpakken van andere vormen van asbestgebonden cement (bloembakken, dakleien…). De minibag heeft een afmeting van 1 x 1,2 m en heeft een inhoud van 150 liter.

Let wel, andere verpakkingsmaterialen zijn niet toegelaten en bovendien zal onverpakt of niet correct verpakt asbesthoudend afval geweigerd worden! Het verpakken moet thuis gebeuren (niet op het park), dus koop eerst het materiaal vooraleer met de werken te starten.

    

Afbeeldingen