Geen taxusinzameling dit jaar

Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. ‘Vergroot de Hoop’ is er in geslaagd om mensen warm te maken voor de strijd tegen kanker en hiervoor hun taxussnoeisel te doneren. IGEAN nam sinds 2008 deel aan ‘Vergroot de Hoop’. De afgelopen jaren kreeg de actie steeds meer weerklank. Dit resulteerde voor IGEAN in 2016 in een recordhoop van maar liefst 865 m3!

‘Vergroot de Hoop’ liet IGEAN weten dat ze in 2017 spijtig genoeg geen nieuwe inzamelactie kunnen organiseren:
“Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor andere inzamelinitiatieven en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Alleen hebben al die enthousiaste inzamelingen, samen met de oncontroleerbare toename van het illegaal snoeien van taxushagen, ervoor gezorgd dat de nood aan grondstof bij de farmacie momenteel gedaald is. Op zich is dit goed nieuws, maar het maakt het voor Vergroot de Hoop wel onmogelijk om in 2017 opnieuw een overkoepelende inzamelactie in de Benelux op touw te zetten voor het goede doel ...”

IGEAN en ‘Vergroot de Hoop’ bedanken iedereen die de afgelopen jaren met veel inzet en zorg zijn taxus snoeide voor het goede doel!

Afbeeldingen