Heraanleg Schotensteenweg - update

De werken aan de Schotensteenweg in opdracht van AWV vorderen goed. Hieronder vind je een overzicht van de werken en de hinder die zij in week 38 (de week van 18 tot 22 september) met zich meebrengen.

De zone tussen Hoge Mereyt en Andrélaan

In de zone tussen Hoge Mereyt en Andrélaan zal gewerkt worden van dinsdag 19 september tot en met donderdag 21 september 2017. Op dinsdag 19 september wordt de rijweg volledig geborsteld en vanaf 18.00 uur wordt ook de kleeflaag aangebracht. Deze kleeflaag wordt aangebracht tot aan het kruispunt met de Andrélaan. Van zodra deze kleeflaag geplaatst is, kan je hier best niet meer over rijden om schade aan jouw wagen te vermijden. Op woensdag wordt dan de toplaag asfalt aangebracht en daarna kunnen op donderdag 21 september de nieuwe markeringen aangebracht worden.

Deze zone zal dus niet bereikbaar zijn met voertuigen vanaf dinsdag 19 september 18.00 uur tot donderdag 21 september 18.00 uur. Enkel de fietspaden blijven toegankelijk voor fiets- en voetgangers. Ook het kruisen van de Schotensteenweg zal niet mogelijk zijn. Je plaatst jouw voertuig dus best buiten de werkzone voor dinsdag 19 september 18.00 uur. Van zodra de markeringen aangebracht en opgedroogd zijn, kan de rijbaan definitief in gebruik genomen worden.

Op woensdag 20 september en donderdag 21 september zal ook De Lijn de omleiding via de E19 moeten volgen. Dit wil zeggen dat er op deze dagen geen bediening zal zijn op de Schotensteenweg tussen Brecht en Sint-Job-in-'t-Goor.

De zone Andrélaan tot einde van de werken in Sint-Job-in-'t-Goor

De aanleg van de toplaag asfalt in deze zone volgt op de aanleg van de toplaag tussen Hoge Mereyt en Andrélaan. De werken gebeuren op dezelfde manier: eerst wordt de straat geborsteld, dan wordt een kleeflaag aangebracht, het afsfalt gegoten en de markeringen aangebracht. Het borstelen gebeurt op dinsdag 19 en woensdag 20 september. De kleeflaag wordt aangebracht vanaf middernacht tijdens de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 september. Vanaf dan rij je best niet meer over deze laag om schade aan jouw wagen te vermijden. Op donderdag 21 en vrijdag 22 september worden dan de markeringen aangebracht.

Deze zone zal dus niet meer bereikbaar zijn met voertuigen vanaf de nacht van woensdag 20 september op donderdag 21 september tot vrijdag 22 september 18.00 uur. Enkel de fietspaden blijven toegankelijk voor fiets- en voetgangers. Ook hier zal het niet mogelijk zijn de Schotensteenweg over te steken.

De wijk Cambeenboslaan zal op donderdag 21 september niet toegankelijk zijn voor voertuigen. Bewoners van deze wijk die hun wagen op donderdag nodig hebben, plaatsen deze best op woensdagavond buiten de werkzone. De wijk is opnieuw met de wagen bereikbaar vanaf vrijdag 22 september om 06.00 uur, maar enkel komende van Brecht. Die dag zal men de wijk ook enkel kunnen verlaten in de richting van Sint-Job-in-'t-Goor. Dit omdat vrijdag de markeringen nog aangebracht worden in de zone tussen de Cambeenboslaan en Sint-Job-in-'t-Goor. We willen ons alvast verontschuldigen voor het ongemak.

Na de plaatsing van de toplagen, werken we de inritten en bermen verder af en wordt de signalisatie geplaatst.

Weersomstandigheden

Bovenstaande planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Asfalteringswerken zijn altijd erg weergevoelig. Bij belangrijke wijzigingen brengen we je opnieuw op de hoogte.

Meer informatie en communicatie

Indien je nog vragen hebt over de werken of over jouw bereikbaarheid, kan je steeds terecht bij de bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477 47 74 76. Op www.wegenenverkeer.be/brecht vind je de meest actuele informatie over de werken. Daar kan je je ook inschrijven voor een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte brengt van de laatste ontwikkelingen op de werf. AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden.

Afbeeldingen