Mondmasker verplicht bij gemeentelijke dienstverlening

Gemeente en OCMW Brecht werken in deze coronatijden gewoon door, maar wel nog steeds enkel op afspraak. Moet jij langskomen bij een dienst? Dan draag je hiervoor verplicht een mondmasker.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan op https://www.brecht.be/op-afspraak-maak-je-keuze.
 

Aanvragen vanuit je zetel

Heel wat documenten kan je ook van thuis uit aanvragen! Kijk op https://www.brecht.be/e-loket, vraag je document aan en je ontvangt het per post (of zoals je met de medewerker van de dienst afspreekt). Heel gemakkelijk, het spaart je een bezoek aan de gemeentelijke dienst uit! 
 

Mondmasker voor iedere inwoner

 Alle inwoners van Brecht krijgen een gemeentelijk herbruikbaar mondmasker. In de laatste week van mei zal jij het juist aantal mondmaskers voor jouw gezin in de brievenbus vinden. 

Een grote dank aan de (meer dan 60) vrijwilligers (buurtcomités, spontane vrijwilligers, gemeenteraadsleden, personeelsleden...) die de mondmaskers volgende week mee zullen bedelen in alle 462 Brechtse straten. Wat een groot engagement van onze Brechtenaars! We hebben geen vrijwilligers meer nodig, alle straten zijn intussen verdeeld.

Lees zeker ook de begeleidende brief bij de mondmaskers met onder andere info over hoe je het mondmasker best draagt en bewaart en wanneer je een mondmaskers verplicht draagt. Let wel op: strijk het mondmasker niet, maar was het op 60°C om het terug steriel te maken.

Afbeeldingen