Nog sneller op de hoogte tijdens een noodsituatie?

We werden in onze gemeente de voorbije maand spijtig genoeg geconfronteerd met verschillende noodsituaties (twee grote branden, wateroverlast, grote stroomonderbreking). In zo’n gevallen volg je best de informatie op de gemeentelijke twitterpagina @gemeentebrecht of facebookpagina www.facebook.com/gemeentebrecht en de media (radio, televisie,…). Daar verneem je bijvoorbeeld info over het sluiten van ramen en deuren.

BE-alert

Is er echt een dringende, snelle melding te doen in geval van een noodsituatie (bijvoorbeeld evacuatie), dan kan de gemeente ook BE-alert inschakelen. Met dat alarmeringssysteem kunnen we een bericht uitsturen via sms, e-mail of telefoon, specifiek gericht naar de  betrokken bewoners.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Er kan een alarm worden verzonden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert! Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Registreer je vandaag nog gratis via onderstaande link!

Info en registreren: www.be-alert.be

Afbeeldingen