Toekomstlaan wordt schoolstraat

In kader van de campagne ‘Paraat voor de schoolstraat’ deed de Vlaamse Overheid een oproep naar scholen om schoolstraten te organiseren. Op die manier wordt gestreefd naar gezonde en aangename schoolomgevingen met betere luchtkwaliteit, kansen voor vergroening, sociaal contact, beweging, duurzame verplaatsingen en verkeersveiligheid. Maria Middelares doet mee.

De Toekomstlaan – aan de achterzijde van de school Maria Middelares – is nu een schoolstraat en wordt dus aan het begin en einde van elke schooldag gedurende een half uur afgesloten. In de schoolstraten is de openbare weg voorbehouden voor voetgangers, rijwielen en speed pedelecs. Alleen prioritaire voertuigen (bijvoorbeeld politie, brandweer) en voertuigen in het bezit van een vergunning, hebben toegang tot de schoolstraat. Wie toch met de auto komt, kan deze parkeren op de parking in de Vaartlaan en van daaruit te voet verder gaan. Deze parking ligt op enkele minuten wandelen van de schoolpoort.

Wij testen deze schoolstraat van 18 januari tot 30 juni 2021. De straat is tijdens die periode afgesloten op schooldagen van 08.15 tot 08.45 uur en van 15.20 tot 15.50 uur (ma., di., do., vr.) en van 11.45 tot 12.15 uur (wo.). Na de test bekijken we samen wat goed was en wat beter kan. Bij een positieve evaluatie, kunnen we nadenken over een definitieve invoering.

Info: www.paraatvoordeschoolstraat.be

Afbeeldingen