Tweede boosterprik voor 80-plussers

Ouderen vanaf 80 jaar kunnen binnenkort een tweede boostervaccinatie krijgen. Iedereen vanaf 80 jaar ontvangt hiervoor per post en digitaal binnenkort een bericht. In dit bericht staat hoe ze een afspraak kunnen maken. Mensen die in een woonzorgcentrum verblijven, krijgen daar hun boostervaccinatie als ze dat willen. Ze ontvangen dan geen aparte uitnodigingsbrief. De eerste boosterprikken worden gezet vanaf 7 juni.

Let op: onze 80-plussers komen voor hun tweede boosterprik naar de tijdelijke extra locatie in ZNA Joostens, Kapellei 133, 2980 Zoersel.

Wie geen geschikt vervoer vindt naar de locatie van vaccinatie, kan contact opnemen met het gemeentelijk callcenter via het nummer 0800 23 310.

Parkeerlus

Om het verkeer vlot te laten verlopen, vragen we om de parking aan de rechterzijde op te rijden - ter hoogte van serviceflats de Loteling - en hem langs de linkerzijde - door de grote poort van ZNA Joostens - weer te verlaten. Deze parkeerlus geldt enkel tijdens de vaccinatiemomenten, meer bepaald elke werkdag tussen 08.30 en 12.30 uur.

Waarom een extra booster?

Ouderen vanaf 80 jaar zijn het meest kwetsbaar om ernstig ziek te worden van het coronavirus. Hun immuniteit kan door hun leeftijd al minder optimaal zijn en ook in woonzorgcentra schuilt nog altijd het gevaar van een uitbraak om de hoek, waarbij het virus snel kan rondgaan. Bovendien heeft deze groep bij de vorige campagne als eerste een booster gekregen, waardoor er bij hen al de meeste tijd verstreken is sinds hun laatste immuniteitsboost.

Meer info: https://www.laatjevaccineren.be/vlaanderen-biedt-tweede-boostervaccin-aa...

Afbeeldingen