Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Uitbating (cafetaria) OC ’t Centrum

  De bouwwerken aan het gloednieuw ontmoetingscentrum ’t Centrum in Sint-Lenaarts zijn afgerond en de bibliotheek verhuisde in juni naar het gebouw. De gemeente Brecht is nu op zoek naar een uitbater. In afwachting van de afronding van de zoektocht naar een definitieve en langdurige uitbater voor het ontmoetingscentrum, zijn we eerst op zoek naar een gemotiveerde tijdelijke pop-up-uitbater voor de horecazaak in het ontmoetingscentrum.

 • Denk mee na over toekomst dorpskern Sint-Lenaarts

  Een private ontwikkelaar die eigenaar is van een aantal gronden in de dorpskern van Sint-Lenaarts heeft ideeën voor een nieuwe centrumontwikkeling van die dorpskern, die aansluit op ontmoetingscentrum 't Centrum. Alvorens het gemeentebestuur een standpunt inneemt, kan jij jouw mening geven tijdens een participatiemoment op 27/6.

 • De 'nieuwe blauwe zak' nog niet in Brecht

  In de media vernam je begin juni dat een heleboel plastic verpakkingen extra in deze zak zullen mogen worden ingezameld. MAAR, dat geldt nog niet voor gemeenten binnen het IGEAN-werkingsgebied! Sorteer je PMD nog zoals gewoonlijk!

 • Infoavond: Pas Zwanger

  Je bent pas zwanger en benieuwd naar wat je te wachten staat. Tijdens de infoavond ‘pas zwanger’ op woensdag 20 juni 2019 krijg je een antwoord op al je vragen, twijfels en bezorgdheden.

 • Juni stempels: koop & win!

  Al enkele jaren organiseert Unizo Brecht een stempelactie in juni. Dit jaar steekt Unizo deze actie in een nieuw jasje en wordt deze doorgetrokken naar Sint-Lenaarts en Sint-Job-in-‘t-Goor. Er nemen 62 handelaars deel en 5 gemeentelijke locaties (gemeentehuis, dienst burgerzaken Sint-Job-in-‘t-Goor, dienst vrije tijd en 3 bibliotheken). De stempelactie loopt van 1 juni tot 30 juni. Dankzij de steun van de gemeente Brecht kan Unizo de actie ecologisch maken. 

 • Aziatische hoornaar gespot?

  Het Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en Honeybee Valley vragen aan iedereen om uit te kijken naar de Aziatische hoornaar en waarnemingen te

 • Containers hout te koop

  Het gemeentebestuur verkoopt containers met hout: stammen en delen van de kruin. Een container bevat verschillende soorten loof- en naaldbomenhout met verschillende afmetingen (korte, dikke, lange…stukken). De containers zijn niet op voorhand te bezichtigen. Een volle container (ongeveer 12m3) kost 175 euro en wordt gratis thuisgebracht. Geïnteresseerden kunnen zich (doorlopend) inschrijven.