Vaccinatiecentrum Voorkempen blijft prikken tot en met april 2022

Op het Overlegcomité van 26 november 2021 werd beslist om alle 18-plussers een boosterprik van het COVID-19-vaccin aan te bieden. Daarom zal het vaccinatiecentrum Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle al zeker open blijven tot en met april 2022.

Mobiele opstelling

Om de capaciteit van het vaccinatiecentrum te behouden en de werking van het Provinciaal Vormingscentrum te blijven garanderen, wordt het vaccinatiecentrum omgebouwd tot een mobiele opstelling. Deze kan eenvoudig opgebouwd en afgebroken worden, zodat de polyvalente zaal ook ter beschikking staat voor groepen die er gebruik van willen maken.

Van 23 december tot en met 3 januari zal het vaccinatiecentrum dan ook gesloten zijn om over te schakelen naar de nieuwe, mobiele opstelling. Vanaf dinsdag 4 januari worden de vaccinaties opnieuw opgestart naargelang de beschikbare dagen. De sluiting van het vaccinatiecentrum zal echter geen effect hebben op de planning van de vaccins. U krijgt de mogelijkheid om op relatief korte termijn – eind februari, begin maart – uw boosterprik te halen.

Wie, wat, wanneer

De volgende weken wordt de capaciteit van de vaccinaties serieus opgeschaald. De eerstelijnszone wil zo meer dan de helft van de 18-plussers (zo’n 86.000) de kans geven om voor Kerstmis een boosterprik te halen.

Afhankelijk van het type vaccin dat u kreeg voor uw eerste prik(ken), wordt de datum van uw boosterprik bepaald:

  • voor Johnson & Johnson is dit minstens twee maanden na de eerste (en enige) prik;
  • voor AstraZeneca is dit vier maanden na de tweede prik;
  • voor Pfizer en Moderna is dit zes maanden na de tweede prik.

Ongeacht het type vaccin dat u kreeg voor uw eerste en tweede prik, wordt de boosterprik enkel gegeven met het Pfizer- of Moderna-vaccin.

Net zoals bij het eerste vaccin, ontvangt u eerst een uitnodiging per post of digitaal via Mijn Burgerprofiel, e-health of Mijn Gezondheid. Voor het boostervaccin wordt u uitgenodigd vanaf 7 dagen voor het verstrijken van de periode van twee, vier of zes maanden.

Let op! Momenteel zijn er phishing-mails in omloop die zich voordoen als uitnodigingen voor vaccinatie. Uw echte uitnodiging komt van cov19-vaccin@doclr.be en krijgt u niet alleen via mail, maar ook per post en in uw burgerprofiel.

Van 23 december tot en met 3 januari is het vaccinatiecentrum Voorkempen gesloten. Het callcenter is gesloten van 23 december tot en met 2 januari. Vanaf 3 januari kunt u hier met uw vragen opnieuw terecht. Toch nog een vraag gedurende de sluitingsperiode? Neem dan zeker een kijkje op  www.laatjevaccineren.be.

Afbeeldingen