Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • 4 nieuwe vacatures bij het gemeentebestuur

  Het gemeentebestuur van Brecht is op zoek naar vier nieuwe medewerkers: een consulent omgeving/milieu (B1-3), een consulent handhaving (B1-3), een consulent duurzame ontwikkeling (B1-3) en een expert omgeving (A1a-A3a). Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature: consulent duurzame ontwikkeling (B1-3) - 19/38u

  Je staat in voor het duurzaam (milieuvriendelijk) beleid van de gemeente. Dit impliceert dat je, vanuit een duurzaam oogpunt, je input kan geven aan de verschillende diensten om een duurzaam en realistisch beleid te kunnen voeren. (vb patrimonium, mobiliteit, aankoop,…) Je trekt zelfstandig een aantal werkgroepen rond duurzaamheid. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature: consulent handhaving (B1-3) - 38/38u

  Je houdt toezicht op de uitvoering van de verleende omgevingsvergunningen (ruimtelijke ordening & milieu) en doet plaatsbezoeken, controleert en handhaaft op basis van je vaststellingen. Je kan hierbij het standpunt van het bestuur in een positieve sfeer vertalen naar de burger. Je staat in voor het uitwerken van een gemeentelijk handhavingsbeleid waarbij de focus ligt op informatie, sensibilisering, preventie, overleg en vrijwillig herstel. Je bent, samen met de consulent integrale veiligheid, verantwoordelijk voor het GAS-reglement. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature: consulent omgeving/milieu (B1-3) – 38/38u

  Je staat in voor het voorbereiden, adviseren, opvolgen en afhandelen van dossiers met betrekking tot milieu binnen de omgevingsvergunning. Je geeft deskundig advies over deze dossiers aan de medewerkers van de dienst, de burger en/of bijzondere beroepsgroepen. Je kan zelfstandig projecten m.b.t. milieu trekken. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • Nieuwe vacature - expert omgeving (A1a-A3a) – 38/38u

  Je bent, samen met het team omgeving, verantwoordelijk voor de omgevingsprojecten. Als expert omgeving behandel je de complexere dossiers hierin. Je adviseert het college inzake omgevingsvergunningen en projecten die een ruimtelijke impact hebben. Solliciteren kan tot 15 juni 2021.

 • RUP Woonparken

  De gemeente Brecht wenst voor de woonparken, zoals aangeduid op het gewestplan,  een ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken (RUP). De eerste fase van de RUP procedure is de goedkeuring van proces- en startnota. Op woensdagavond 26 mei om 20.00 uur wordt er eveneens een participatiemoment georganiseerd, dat digitaal zal doorgaan.

 • Brecht op ATV en RTV

  Popelt jouw fiets ook om erop uit te trekken? Provincie Antwerpen inspireert jou op ATV en RTV met leuke routes van 3 mei tot en met 11 juni.

 • (c) google maps

  Verbeteringswerken Ringlaan

  De Ringlaan in Brecht-centrum is momenteel te smal om het vele verkeer op een veilige manier te laten passeren. Daarom wil de gemeente de Ringlaan verbreden richting het huidige fietspad. Ook de toegang vanuit de Bethovenstraat zal veranderen; de middengeleider verdwijnt.
   

 • Controleer de geldigheid van je rijbewijs!

  Heeft jouw rijbewijs al een plastic bankkaartmodel? Kijk dan de geldigheid ervan na! De eerste rijbewijzen in dat bankkaartmodel werden in onze gemeente uitgereikt in 2010. Met een geldigheid van 10 jaar, zijn de eerste rijbewijzen dus vervallen.

 • Voorlopig enkel schietoefeningen in besloten schietstanden

  Op donderdag 29 april 2021 brachten de burgemeesters van Wuustwezel en Brecht een bezoek aan de schietstanden op het Groot schietveld. Aanleiding daarvoor was de mededeling van Defensie dat op 12 mei opnieuw schietoefeningen zouden plaatsvinden op het schietveld. Er werd afgesproken dat er in de maand mei geen schietoefeningen plaatsvinden in open heidegebied, er wordt enkel geschoten in besloten schietstanden zonder gevaar op brand. Opgelet: ook deze oefeningen kunnen hoorbaar zijn.