Wat verandert er concreet in Brecht in de nieuwe coronafase vanaf 18 mei?

Versoepeling coronamaatregelen: wat verandert er concreet in Brecht vanaf 18/5

๐Ÿงบ Markten met maximaal 50 kraampjes worden opnieuw toegestaan. Marktkramers dragen een mondmasker, voor klanten wordt het extra aanbevolen. ๐Ÿ‘‰ De markt in Sint-Job-in-'t-Goor start op woensdag 20 mei, de markt in Sint-Lenaarts start op 21 mei. Meer informatie lees je hier.ย 

๐Ÿ’ Op een huwelijk of begrafenis mag je maximaal 30 gasten ontvangen, recepties na afloop kunnen niet. ๐Ÿ‘‰ Koppels die een huwelijk plannen in onze Brechtse trouwzaal, bekijken samen met ons de opstelling.

โšฝ๏ธ Sportclubs mogen weer trainen in de buitenlucht. Het maximumaantal personen is 20 en trainen gebeurt in aanwezigheid van een coach. De maatregelen rond sporten op openbare terreintjes blijft gelijk. Deze terreintjes zijn open en mogen gebruikt worden als de afspraken die er uithangen nageleefd worden.

๐ŸŽก De openbare speelterreintjes blijven gesloten.

โ™ป๏ธ Vanaf maandag kan je op onze recyclageparken terug terecht voor textiel en herbruikbare goederen (die jij niet meer nodig hebt, maar nog perfect bruikbaar zijn zoals een tafeltje, servies, strips).

๐Ÿ’ผ Scholen hervatten deels hun lessen op maandag 18 mei. Op vrijdag 15 mei is er een inloopdag.

๐Ÿ’‡โ€โ™€๏ธ Kappers en schoonheidsspeialisten mogen klanten ontvangen wanneer ze een mondmasker dragen.

๐Ÿฆ Dierentuinen, musea of culturele bezienswaardigheden gaan opnieuw open, als ze een telefonisch of online ticketsysteem hebben. Dierentuinen voorzien een circulatieplan.

De bibliotheken openen op 25 mei, meer informatie lees je hier.ย 

Afbeeldingen