• Nieuwe vacature: technisch assistent - garagist

  Gemeente Brecht is op zoek naar een voltijdse garagist. Deze staat – samen met de collega’s – in voor het onderhoud, nazicht en herstellingen aan vrachtwagens, kraan, tractoren, klein motorisch gereedschap, …

  lees meer
 • POP-UP Grand Café in OC 't Centrum opent op 26 juli

  Een nieuwe tijdelijke POP-UP-uitbater voor de horecazaak in OC 't Centrum is gevonden! Luc Stoffels, inwoner van Sint-Lenaarts, zal de horecazaak in het nagelnieuwe ontmoetingscentrum met vol enthousiasme tijdelijk uitbaten!

  lees meer
 • Een gesignaleerd reisdocument toch teruggevonden? Gebruik het niet meer!

  Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig! Zelfs als het document wordt teruggevonden, mag je het niet meer gebruiken. Ga zorgeloos op reis: laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

  lees meer
 • Eén maand hinder op E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel

  Vanaf 12 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel in de richting van Antwerpen. De werken zullen een maand duren, tot 12 augustus. Tijdens deze periode moet het verkeer ter hoogte van de werfzone in beide richtingen over twee versmalde rijstroken rijden.

  lees meer
 • Te koop: 7 bouwpercelen - verkaveling Waterhoeve - uitbreiding

  Igean verkoopt in opdracht van de gemeente 7 bouwpercelen in de verkaveling 'Waterhoeve - uitbreiding' in het centrum van Brecht. De percelen hebben een oppervlakte die varieert tussen 221 m² en 509 m². Interesse? Bezorg dan uiterlijk tegen 20 september 2019 de vereiste documenten. 

  lees meer
 • Dienst omgeving moeilijk bereikbaar in de zomer

  De dienst omgeving is tijdens de zomermaanden juli en augustus telefonisch enkel bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur. Het verkrijgen van een antwoord per mail kan in de zomerperiode iets langer duren. Onze excuses voor dit ongemak! 

  lees meer
 • Bevraging gebruik parking station Noorderkempen

  Het gemeentebestuur van Brecht onderzoekt of de uitbreiding van de parking aan station Noorderkempen interessant is. Daarom weten we van jou graag hoe vaak en waarom je de parking gebruikt.

  Je kan de bevraging invullen gedurende de zomermaanden.

  lees meer
 • Ontwikkelaar tenniscomplex De Merel gezocht

  De gemeente Brecht is op zoek naar een kandidaat voor de ontwikkeling van een tenniscomplex in De Merel. De site is gelegen aan het kanaal tussen Brecht en Sint-Job-in-’t-Goor en biedt plaats voor verschillende ontwikkelingen. De gemeente heeft de ambitie om het domein te doen herleven tot een uniek en aantrekkelijk sportpark.

  lees meer
 • Brecht neemt je opnieuw mee op toer deze zomer!

  Deze zomer zal Brecht weer bruisen met tal van niet te missen evenementen! Met ‘Zomertoer van Brecht’ brengen we ze samen onder een gemeenschappelijke noemer. Een promoteam gaat op toer en zal op de grootste zomeractiviteiten de aanwezigen enthousiast aansporen om op de foto te gaan.

  lees meer
 • Uitbating (cafetaria) OC ’t Centrum

  De bouwwerken aan het gloednieuw ontmoetingscentrum ’t Centrum in Sint-Lenaarts zijn afgerond en de bibliotheek verhuisde in juni naar het gebouw. In afwachting van de gunning van een langdurige concessie van de horecazaak in het ontmoetingscentrum (waarvoor momenteel een oproep loopt) baat een tijdelijke POP-UP-uitbater de horecazaak uit.

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Verbod aftappen waterwegen provincie Antwerpen door droogte

  Omwille van de afgelopen droogteperiode en de weersvoorspellingen nam de gouverneur maatregelen met betrekking tot de captatie van water (het aftappen van water om verder te gebruiken) om de ecologisch goede toestand van de onbevaarbare waterlopen in een aantal stroomgebieden te beschermen en/of zeker niet achteruit te laten gaan.

 • Snoei en heraanleg boomgaard Schotensteenweg

  In juni 2018 kocht Kempens Landschap ongeveer 76 hectare landbouwgrond aan in De Merel. Het grootste deel van dat gebied wordt verpacht aan landbouwers. Ongeveer 2,5 ha, gelegen tegen de Schotensteenweg, werd destijds aangeplant met fijnspar om kerstbomen te kweken. Op dit stuk, dat momenteel niet in gebruik is en doorheen de jaren is verloederd, zullen de gemeente Brecht en Kempens Landschap een hoogstamboomgaard aanleggen met verschillende soorten streekeigen fruitrassen. De werken zijn gestart.

in Brecht