Jeugdherbergenroute

Voor de echte doorwinterde fietsfanaten die zich niet laten afschrikken door grote afstanden zijn er lange afstandsfietsroutes. De Jeugdherbergenroute is zo een route van Bergen-op-Zoom naar Voeren.
De route loopt voor een stuk door Brecht. Ze is in twee richtingen bewegwijzerd. Er is een brochure over deze route beschikbaar.

Deze route wordt terecht 'De Jeughergroute' genoemd, omdaty zij de jeugdherbergen van Bergen-op-Zoom, Zoersel, Westerlo, Bokrijk en Voeren verbindt. Doordat deze overnachtingsmogelijkheden op relatief korte afstand van elkaar liggen kan deze route ook egbruikt worden in familieverband met jonge kinderen. De route leidt ons langs wegen door een prachtig en afwisselend landschap langs architectuurpareltjes van ons rijke verleden. Abdijen, pittoreske stadjes en dorpjes en bezienswaardigheden zoals het openluchtmuseum te Bokrijk en Alden Biezen liggen op deze route. De gids vermeldt afstanden, overnachtings- en bevoorradingsmogelijkheden, spoorwegstations alsook geografische, toeristische en streekgebonden informatie.

Het traject van 235 kilometer is ingetekend op 17 uittreksels van topografische kaarten 1/50 000.

  • Prijs: € 8.5
  • Te verkrijgen op de dienst vrije tijd