Oppepper! Breng pit in je vereniging!

Oppepper: Dé vormings- en netwerkavond voor Brechtse verenigingen. Deelnemen aan Oppepper is een unieke kans om de werking van je vereniging een extra zet te geven! Mis deze avond dus niet...

Wanneer? Donderdag 19 oktober

Waar? GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht

 

Programma

19.00 uur: ontvangst met drankje

19.30 uur: voorwoord burgemeester

19.35 uur: infosessie " Het communicatieplan in je vereniging"

20.15 uur: speeddaten – gluren bij de buren – ga in gesprek met …

21.25 uur: terugkoppeling speeddaten en slotwoord

21.30 uur: receptie met een drankje en lekkere hapjes

 

Inschrijven

Deelnemen is gratis mits inschrijven online via deze link
Of via de dienst vrije tijd, 03 660 28 30
Inschrijven kan tot 12 oktober of tot volzet.

Vragen?

Cultuur                marie.geysen@brecht.be

Sport                    rika.rits@brecht.be

Welzijn                kris.vandijck@brecht.be

Jeugd                   iris.dobbels@brecht.be

 

Infosessie "Het communicatieplan in je vereniging"

Als vereniging onderneem je heel wat acties om je werking in de kijker te plaatsen: wekelijkse activiteiten waar je deelnemers of toeschouwers naartoe wil lokken, de jaarlijkse opendeurdag om je omgeving warm te maken voor activiteiten, het jaarlijkse eetfestijn om inkomsten te genereren … Communicatie is een essentieel onderdeel van dergelijke initiatieven!

Net zoals de algemene werking van je vereniging, moeten ook de communicatieacties gestructureerd worden. Tijdens deze korte infosessie krijg je tips bij het opstellen van een communicatieplan om van dergelijke initiatieven een succes te maken. Je krijgt instrumenten en praktische tips aangereikt die je helpen om de communicatie in je club te structureren.

 

Speeddaten – gluren bij de buren – ga in gesprek met …

Wat is het geheim achter het succes van het Jungleweekend? Welke wervingstechniek gebruikt Dansgroep Syrah om zoveel helpende handen bij elkaar te krijgen voor hun dansshow? Welk wondermiddel gebruikte Chiro Sint-Job om zoveel likers te krijgen voor hun facebook-pagina? Hoe krijgt judoclub Hirano het voor elkaar om een eigen lokaal te managen met vrijwilligers?

Kom dit en nog veel meer te weten tijdens de sessie speeddating. Vuur de vragen die altijd al hebt willen stellen los! Tijdens het speeddaten maak je binnen enkele minuten kennis met elkaar, waarna je een plekje doorschuift en verder spreekt met een volgend persoon. Tijdens de afsluitende borrel kan je uiteraard nog rustig verder praten met elkaar.

De sessie speeddating heeft als doel verenigingen over bepaalde onderwerpen informatie te laten uitwisselen, in sneltempo nieuwe bestuursleden te leren kennen, het netwerk van verenigingen onderling te verstevigen en, wie weet, misschien wel nieuwe samenwerkingsverbanden te laten ontstaan.
 

Online inschrijven via deze link