Rationeel energiegebruik

Rationeel energiegebruik : REG is meer dan een HIP woord alleen.

Het betekent actie:
actie tot ondernemen van energiebesparende maatregelen en investeringen zoals :

  • het plaatsen van dakisolatie
  • het vervangen van oude verwarmingsinstallaties
  • het vervangen van enkel of dubbel glas door superisolerende beglazing
  • hernieuwbare energie


Door rationeel om te springen met energie kun je minder energie verbruiken. Dat bespaart geld en het is bovendien goed voor het milieu. Twee redenen om er echt voor te gaan! Toch is het belangrijk dat we eerst in eigen boezem durven kijken en nagaan of we rationeel genoeg omspringen met energie. Pas daarna zijn structurele maatregelen of het gebruik van hernieuwbare energie zinvol!

Hoe doe je dat?

Je kunt energiezuinige toestellen kopen, energieverliezen beperken door te isoleren of werken aan een gedragsverandering. Ondekt hier een reeks van mogelijk toepassingen op vlak van verwarming, verlichting, warm water, isolatie, ventilatie, energiebeheer en huishoudtoestellen.

Hulp?

Wist je dat veel acties omtrent REG worden beloond door de netbeheerder? Neem alvast een kijkje op de site van Fluvius voor premies van de netbeheerder.

Ook Vlaanderen moedigt graag energiebesparende maatregelen aan en beloond iedereen in Vlaanderen die zijn bestaande woning van dakisolatie voorziet. Naast de gekende dakisolatiepremie zijn er ook premies voor het vervangen van oude verwarmingsinstallaties en vervangen van enkel of dubbel glas door superisolerende beglazing. Lees hierover meer in de voorwaarden voor een verbeteringspremies (VAP) of renovatiepremie (RENO).

Energie besparen: Meer info over energie besparen, vind je op http://www.energystop.be/index.html