Brechtse stratenloop wordt 'Recht door Brecht' Urban Run & Walk

Op vrijdagavond 24 juni organiseert de sportdienst de eerste editie van Recht door Brecht (Urban Run & Walk). Dit is het nieuwe jasje van de Brechtse stratenloop. De deelnemers trotseren dit jaar dus niet alleen de Brechtse straten maar passeren ook door een aantal bijzondere plekjes en gebouwen. Op het parcours en in de gebouwen wordt gezorgd voor een aantal verrassende elementen. Er zal zeker een glimlach op je gezicht verschijnen!

Een nieuw concept om nog meer mensen in beweging te zetten

Met dit nieuwe concept willen we als gemeente nog meer inzetten op #sportersbelevenmeer en naast de sportlopers ook meer recreatieve lopers, wandelaars en zelfs de minder sportieve Brechtenaren in beweging te krijgen. Deelnemers ook de kans geven om Brecht eens op een andere manier al lopend of al wandelend te ontdekken. Een kijkje achter de schermen van de kerk, de Brechtse scholen, de technische dienst, het jeugdhuis, … het kan allemaal. Onderweg op het parcours en in de gebouwen wordt gezorgd voor aangepaste animatie onder het gekende motto #sportersbelevenmeer.

Een nieuwe naam

Bij dit nieuwe concept hoorde natuurlijk ook een nieuwe naam. De sportdienst lanceerde via sociale media een poll waarop de volgers konden stemmen op de leukste naam. Niet minder dan 450 geïnteresseerden brachten hun stem uit via Instagram en Facebook. Eén naam sprong er met kop en schouders bovenuit en dus werd de Brechtse stratenloop omgedoopt tot ‘Recht door Brecht’ (Urban Run & Walk). 

Animerend parcours door straten en gebouwen

Een mooi parcours doorheen de Brechtse dorpskern, door straten en gebouwen, onder het toekijkend oog van politieagenten en seingevers, en met de hulp van vele enthousiaste Brechtse verenigingen. Er is een korte route uitgewerkt van +-5 km en een langere route van +-9 km. Het parcours kan gelopen worden, maar kan ook gewandeld worden. Heel leuk dus om samen met het hele gezin mee te doen en zo het nieuwe parcours en alle verrassingen onderweg te ontdekken. 

De gezellige Gemeenteplaats

De Brechtse stratenloop was een ijzersterk concept, dus besliste de organisatie om heel wat vertrouwde elementen te behouden. Zo wordt de datum behouden, dat wil zeggen dat de vierde vrijdag van juni, vrijdagavond 24 juni 2022, het feest losbarst. Ook de gemeenteplaats wordt nog meer dan voorheen het centrale punt in de organisatie. Inschrijvingen, start- en aankomst evenals drankjes, foodtrucks, enkele kermisattracties, animatie en een streepje muziek worden voorzien op de gezellige Gemeenteplaats.

Om de deelnemers wat te spreiden en opstopping in de gebouwen te voorkomen, werken we met verschillende waves. 

Programma

  • 17.00 uur: openen inschrijvingen
  • 18.00 uur: Wave 1 (lopers + wandelaars)
  • 18.30 uur: Wave 2 (lopers + wandelaars)
  • 19.00 uur: Wave 3 (lopers + wandelaars)
  • 19.30 uur: Wave 4 (groepsinschrijvingen + lopers)
  • 20.00 uur: Wave 5 (enkel lopers)
  • 21.30 a 22.00 uur: finish laatste deelnemer
  • 22.00 uur: sluiting bewaarplaats sporttassen

Inschrijven?

Inschrijven kost 10 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar is er een kortingstarief voorzien van 5 euro.

Inschrijven kan tot en met 12 juni via onderstaande link (onder voorbehoud van beschikbare tickets). Voor iedereen die zich vooraf inschrijft (tot en met 12 juni) voorzien we een uniek loopshirt.

UPDATE DAGINSCHRIJVINGEN:

De voorinschrijvingen werden intussen afgesloten. Wil je nog deelnemen, maar heb je nog geen tickets? Dan hebben we goed nieuws: we hebben nog een kleine 100 deelnametickets ter beschikking verspreid over de verschillende waves! Deze tickets kunnen uitsluitend aangekocht worden op vrijdag 24 juni (vanaf 17.00 uur) op de Gemeenteplaats. 

Parcours en gebouwen

Benieuwd naar het parcours en de gebouwen? Klik dan op de afbeelding hieronder en probeer te raden door welke gebouwen je zal lopen!

Veiligheid onderweg

Naar aanleiding van deze organisatie werd een tijdelijk politiereglement opgesteld zodat de veiligheid van de lopers en wandelaars gegarandeerd blijft. In tegenstelling tot de Brechtse stratenloop wordt het parcours slechts voor een beperkt deel verkeersvrij gemaakt. De impact op de verkeerssituatie en de bereikbaarheid blijft voor de meeste bewoners dus eerder beperkt. De aangepaste verkeerssituatie vindt u terug onderaan deze pagina.

Er zal er zo veel mogelijk over voetpaden en aan de zijkant van de baan gelopen worden. Hou er alvast rekening mee dat je als deelnemer geen voorrang hebt op het doorgaande verkeer. Op de oversteekplaatsen staan onze seingevers klaar om zo veel mogelijk het verkeer (tijdelijk) tegen te houden als er deelnemers passeren. Je bent verplicht hun aanwijzingen te volgen.

Kleedkamers – bewaring sporttassen

We vragen aan onze deelnemers om zo veel mogelijk rechtstreeks in sportkleding te komen. Op de Gemeenteplaats is een kleine tent voorzien waar je je eventueel nog zou kunnen omkleden.

Je kan je sporttas in bewaring geven in de tent ‘sporttassen’. Je ontvangt dan een nummer die ook op je sporttas wordt gekleefd. Na het lopen of wandelen kan je enkel op vertoon van dit nummer je sporttas terug ophalen tot 22.00 uur. Zorg dat je een goed sluitende sporttas meebrengt om je spullen in te steken want losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard.

Nieuwtjes?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes, neem dan een kijkje op deze facebook-pagina.

Wist je dat Recht door Brecht onderdeel is van het Brechts jogcriterium? Loop de 3 Runs mee en ontvang een mooi geschenk!

Volgende editie?

Noteer alvast vrijdag 23 juni 2023 in jullie kalenders, want dan zijn we terug parraat!

Foto's en after-movie

Op deze facebookpagina kan je de foto's vinden en een leuke after-movie. Kan jij jezelf, vrienden en familie spotten?