Reizen naar het buitenland

Beschik je over een geldig digitaal coronacertificaat, dan kan je binnen de lidstaten van de Europese Unie vrij reizen. Hou rekening met afwijkende of bijkomende voorwaarden van het land waarnaar je reist. Controleer vooraf de precieze reisvoorwaarden van je bestemming op diplomatie.belgium.be. Zo voorkom je onaangename verrassingen.
 

Test- en triagecentrum Voorkempen

In de meeste gevallen moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen als je op reis vertrekt.

Sinds dinsdag 15 juni kan je hiervoor terecht in het test- en triagecentrum Voorkempen (in containers aan spoedafdeling AZ Voorkempen Malle) voor het afnemen van zo'n test. Hiervoor moet je eerst telefonisch (03 380 23 61) een afspraak maken. Dit kan elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur.  Er wordt een afspraak gemaakt voor je test. Let op! Je kan jezelf enkel laten testen op werkdagen tussen 14.00 en 15.00 uur. Je otvangt binnen de 24 uur per mail het resultaat van je test.

Vanaf nu kan je online een afspraak maken voor zo'n PCR-test in het kader van een geplande reis. Dit kan voor zowel betalende als gratis testen (indien je daarvoor in aanmerking komt). Je maakt daarvoor op mijngezondheid.be eerst een code aan (gratis of betalend) en met die code maak je een afspraak (https://testcovid.doclr.be/#!/flow). Let wel op: voor de gratis test kunnen er maximum 10 dagen zijn tussen het aanmaken van de gratis code en de test. Patiënten die reeds een afspraak hebben gemaakt maar recht hebben op een gratis test, kunnen zich met de code voor de gratis test aanmelden op het moment van hun afspraak. 

Op werkdagen kan je ook steeds terecht in onderstaande labo's:

Op werkdagen én in het weekend kan je terecht bij: