Samenveerkrachtig

#Samenveerkrachtig

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zet gemeente Brecht het belang van geestelijke gezondheid in de kijker. Doel? Het ‘mentaal welbevinden’ en de ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken. Heb jij ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk om onze geestelijke gezondheid te erkennen en eraan te werken.

De 10-daagse van de geestelijke gezondheid staat dit jaar in het thema van ‘kracht’. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen… soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Brecht nodigt jou uit om je kracht te ontdekken en trots te zijn op wie je bent.

Pimp je zelfvertrouwen
Ontdek op de afbeeldingen 7 tips om je zelfvertrouwen een boost te geven en om iedere dag trots te zijn op jezelf!

        

        

       

Zeg het met mooie woorden
Ken jij iemand die het moeilijk heeft, die op zoek is naar haar/zijn eigen kracht? Verras haar/hem met een persoonlijke boodschap op één van onze postkaartjes en maak ook je eigen dag wat mooier. Want geven is ook altijd een beetje krijgen. Je vindt de gratis kaartjes
in het gemeentehuis van Brecht, het administratief centrum in Sint-Job-in-‘t-Goor, in de bibliotheek en in de welzijnscampus.

Durf hulp te vragen
Heb je nood aan hulp of heb je een persoonlijke vraag? Durf de stap te zetten naar (psychologische) ondersteuning of begeleiding. Want hulp vragen is ook zorg dragen voor jezelf.