Stoepwensen

Stoepwensen

Veilig afsluiten van het jaar

Traditioneel is het in heel Brecht op 31 december lekker druk en gezellig. Heel wat kinderen gaan van deur tot deur om hun nieuwjaarswensen al zingend over te brengen, ouders doen gezellig een praatje met een jenever in de hand. Een mooie traditie, maar het is dit jaar niet toegestaan. We sluiten 2020 samen met jullie wel graag veilige manier af en geven de kinderen graag de kans om toch op een leuke manier een einde aan dit jaar te breien. De kinderen ontvingen daarom via de Brechtse scholen een doosje stoepkrijt. Gaat jouw kind niet in Brecht naar school? Dan kan je een doosje stoepkrijt afhalen in 1 van de 3 bibliotheekfilialen tijdens hun openingsuren (zolang de voorraad strekt).

Beste en warmste stoep wensen

Tijdens de kerstvakantie willen we de gemeente Brecht graag zo kleurrijk mogelijk maken, gevuld met beste wensen voor het nieuwe jaar! Ga dus op 31 december, of op een andere dag in de kerstvakantie, met je kinderen (of zelf als volwassene natuurlijk!) en het stoepkrijt op stap. Zet je warme wensen op het trottoir van je geliefden, naasten, vrienden, buren en iedereen die er nood aan heeft, met respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen. Wil jij op jouw stoep ook graag een mooie boodschap? Nodig je (klein)kinderen, buurkindjes,… uit om ook jouw stoep op te vrolijken. Maak er zo samen met ons de kleurrijkste kerstvakantie in jaren van!

Deel je wensen

Een mooi kunstwerk gemaakt? Daar zijn we zeker beniuwd naar! Deel gerust via instagram @gemeentebrecht#bebrecht#stoepwensen

Nieuwjaarke zoete: deur-aan-deur zingen

Het klassieke nieuwjaarszingen werd door gouverneur Cathy Berckx in heel de provincie Antwerpen verboden. Er mag eveneens geen snoepgoed of andere zaken uitgedeeld worden zoals volgens de tradities gebeurt. Je kan de politieverorderning ter zake terug vinden op de website van de gouverneur via deze link.