Bosgeuzen Zoektocht Neptunus

Ook al ben je misschien geen kenner van mythologie dan toch is het algemeen geweten en staat het dus als een paal boven water dat Neptunus nu eenmaal niet de aangenaamste, vriendelijkste of sympathiekste zee-godheid is. Bovendien is hij op zijn zachtst gezegd nogal gefrustreerd en geïrriteerd sinds hij tot twee keer toe moest ervaren dat zijn aartsrivaal Jupiter met zijn storm- , hagel- en wind-ideetjes aan de haal ging.
Toch geeft hij niet op. Zijn drietand getrouw, want alle goede dingen bestaan uit drie en driemaal is bovendien scheeprecht, heeft hij het met zijn allernieuwste hersenkronkel over een andere boeg gegooid. Een zoektocht. Jawel beste lezer. En, zoals hij het noemt, een heuse Neptunus Zoektocht.
Neptunus maakt zich sterk dat hij alle aardebewoners hiermee voor eens en altijd kan overdonderen. Hij is alvast trots op zijn tsunami van zoektochtvragen, de stroom van te vinden foto’s, de golf van rebusachtige droedels, een Smidsevraag als een stortvlaag en een bliksemschichtige schiftingsvraag.
Kortom het is er hem om te doen dat we als het ware in zijn zoektochtopdracht verdrinken en, om het even aanschouwelijk te maken, erin ondergaan met man en muis. Of, wat hem betreft dat het water ons tot aan de lippen komt of dat we dit water op zijn minst nauwelijks boven het hoofd kunnen houden.
Maar voor de Bosgeuzen is het zoals steeds ‘door de wind door de regen’. Die nemen de uitdaging aan en herdoopten ze zelfs als BOSGEUZEN-ZOEKTOCHT-NEPTUNUS. En, zoals steeds, doen zij beroep op allen die met hen figuurlijk in zee wil gaan. Iedereen is welkom om de gelederen te versterken en om Neptunus met een mond vol drietanden te laten staan.
 Startplaats voor de zoektocht: ‘t Goorhof, Kerklei 18, 2960 Sint-Job-in’t-Goor (Brecht).
Dagelijks geopend vanaf 09.00 uur.
GRATIS DEELNAME VOOR IEDEREEN
Wandelzoektochtformulieren GRATIS te bekomen vanaf vrijdag 1 juli t/m zondag 4 september:
a) Via mail: pepermansjohnny2170@gmail.com
OF b) Online: www.bosgeuzen.be
OF c) Elke zondag (telkens van 13-18 uur) van juli en augustus + zondag 4 september in Clublokaal van Bosgeuzen (zgn Smidse), Sint-Jobsteenweg 44,
2970 ’s Gravenwezel

Oplossingen uiterlijk in te leveren op zondag 11 september 18.00 uur
Uitslag met overloop van oplossingen op zondag 2 oktober in clublokaal Smidse

INFO: Pepermans Johnny, Ringlaan 9 bus 9, 2170 Merksem
Pepermansjohnny2170@gmail.com 03/646 29 05

Bron: UiTinVlaanderen.be

04/09/2022
Kerklei 18
2960 Brecht
Belgium

Wandelclub Bosgeuzen Voorkempen

gratis -

Basistarief: 0 euro

-
Contactpersoon
pepermansjohnny2170@gmail.com+32 3 646 29 05
Sint Jobsteenweg 44
2970 's Gravenwezel (Schilde)
Belgium