• Versoepelingen in de bib vanaf 9 juni 2021

  Ook de maatregelen in de bibliotheken van Brecht, Sint-Job-in-‘t-Goor en Sint-Lenaarts worden versoepeld. Lees er hier meer over. 

  lees meer
 • De Kinder- en Jeugdjury heet voortaan de Leesjury: Kick-off op zaterdag 28 augustus 2021

  Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag ondergaat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV), de grootste jonge leesclub van Vlaanderen en Brussel, een make-over. Voortaan gaat de KJV als de Leesjury door het leven. 

  lees meer
 • Studieplekken

  Heb je nood aan een andere blokomgeving? Reserveer dan een studieplek in het gemeenschapscentrum in Brecht, het administratief centrum in Sint-Job-in-‘t-Goor of het ontmoetingscentrum in Sint-Lenaarts.

  lees meer
 • Jouw gedicht deze zomer in het park van Brecht?

  De cultuurraad organiseert in samenwerking met de bibliotheek een poëziewedstrijd. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de dichtbundel “Bezette stad” van Paul van Ostaijen verscheen. Daarom gaan we op zoek naar lokaal literair talent in onze gemeente. Het idee achter deze wedstrijd is om deze zomer een poëzieparcours te maken. 

  lees meer
 • Zomerlezen: Bestemming bib! 3 tot 18 jaar

  Ga je deze zomer een staycation tegemoet? Niet getreurd, de bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Ga mee op reis in zes verhalen en win mooie prijzen!

  lees meer
 • Nieuw in de bib: de stekjesbib - vanaf 1 juni 2021

  Kamerplanten zijn hipper dan hip! In de bibliotheek van Brecht kan je vanaf 1 juni 2021 terecht om je stekjes te ruilen voor een ander leuk plantje.

  lees meer
 • Toeristisch product nodig?

  De dienst vrije tijd en de meeste toeristische satellietpunten blijven voorlopig gesloten o.w.v. de coronamaatregelen. Toeristische producten kun je snel aankopen bij het Kempuseum of bij het administratief centrum in Sint-Job-in-'t-Goor. Bestellen kan wel bij de dienst vrije tijd per mail of telefonisch.

  lees meer
 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Het coronavirus is meer dan ooit actief, waardoor het naleven van de genomen maatregelen van groot belang is, om het aantal besmettingen in te perken. Zoals jij ook al merkte, veranderen de maatregelen regelmatig. Alle informatie over corona en de meest recente maatregelen worden steeds aangevuld op www.brecht.be/corona.

  lees meer
 • Speurtocht van Vlieg: 1 juli tot 31 augustus 2021

  Ook dit jaar komt Vlieg terug naar Brecht! Het thema van dit jaar is ‘Zie jij wat ik zie?'. Wil jij deelnemen aan deze speelse speurtocht? Klik dan snel hier voor meer informatie.

  lees meer
 • Zomersluiting bibliotheken

  De bibliotheken van Brecht houden een korte zomersluiting. Ontdek hier wanneer je in de bib terecht kan. 

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Nieuwsberichten

in Brecht