• Winnende boeken Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2019-2020

  Jullie lazen met maar liefst 9222 juryleden tussen 4 en 16 jaar mee!

  Ontdek in de filmpjes welk boek gewonnen heeft!

  lees meer
 • Nieuw boetesysteem bib

  De bibliotheken van Brecht kennen een nieuw boetesysteem. Hoeveel boete moet je betalen wanneer je je materialen te laat inlevert. Bekijk zeker ook onze tips om boetes te vermijden!

  lees meer
 • Speurtocht van Vlieg: 1 juli tot 31 augustus 2020

  Ook dit jaar komt Vlieg terug naar Brecht! Het thema van dit jaar is ‘Hoor jij wat ik hoor'? Wil jij deelnemen aan deze speelse speurtocht? Klik dan snel hier voor meer informatie.

  lees meer
 • Bibliotheken terug geopend!

  Vanaf maandag 25 mei zijn de bibliotheken in Brecht, Sint-Job-in-‘t-Goor en Sint-Lenaarts terug open. Om de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers te garanderen, zijn er enkele regels van kracht in de bibliotheken. 

  lees meer
 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Op deze pagina vind je steeds de laatste update van informatie en maatregelen over het coronavirus. Ook een update van de FAQ met veelgestelde vragen van onze Brechtse inwoners aan het callcenter (gratis nummer 0800 23 310) lees je hier. 

  lees meer
 • Op zoek naar een fictieboek dat echt bij je past?

  Met Mijn Leestipper, de gloednieuwe dienst van de bib, weet je altijd wat gelezen. Je krijgt elke maand persoonlijke leestips recht uit de collectie van de bib.

  lees meer
 • Gezocht: creatieve voorlezers voor bib Sint-Job-in-'t-Goor

  Vanaf september lezen een aantal voorlezers elke twee weken spannende, mooie of grappige verhalen voor in de bib van Brecht en Sint-Job-in-'t-Goor. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor Sint-Job-in-'t-Goor die op woensdagmiddag een uurtje willen voorlezen en aansluitend een kleine knutselactivitieit willen begeleiden in de bibliotheek van Sint-Job-in-'t-Goor. 

  lees meer
 • Voor jou geboekt!

  Wil je een goed boek lezen tijdens de vakantieperiode? Maar weet je niet goed welk boek te kiezen? Geen probleem! Wij stellen met veel plezier voor jou een boekenpakket samen. Zowel jeugdige als volwassen lezers kunnen van deze formule gebruik maken.

  lees meer
 • Waar is mijn Lerarenkaart 2020?

  De lerarenkaart is een gratis gepersonaliseerde beroepskaart waarmee je als onderwijsprofessional recht hebt op heel wat voordelen en kortingen. Door de coronacrisis kan je je lerarenkaart afhalen tot 31 juli 2020 in de bibliotheken van Brecht.

  lees meer
 • Zomersluiting bibliotheken

  De bibliotheken van Brecht houden een korte zomersluiting. Ontdek hier wanneer je in de bib terecht kan. 

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Nieuwsberichten

in Brecht