Ook benieuwd naar wat feeeest allemaal in petto heeft dit jaar?

Op zaterdag 29 juni kan je met de hele familie terecht in Brecht voor de vijfde editie van Feeeest in het Park. Iedereen is tussen 14 en 22 uur welkom op dit gezellige festival. De formule blijft hetzelfde, het Gemeentepark wordt omgetoverd tot een bruisend doe- en beleeffestival. We zetten de leukste attracties en acts alvast op een rijtje...

 

Vaste speelattracties:

Nostalgische zweefmolen
Gerard den olifant: Deze 4 meter lange en 2,6 meter hoge kindervriend, handgemaakt uit acacia en eikenhout, heeft een inox schuifaf
Buffalo Bill: paardenmolen en behendigheidsspel in één! Het paard blaast, de mist trekt op, muziek begint te spelen... en we zijn vertrokken, in volle galop! Hangen in de stijgbeugels, geconcentreerde turende gezichten, richten en... raak!

 

Walking acts

Vespaqua: Tot op drie mintgroene badkuipen, voortgetrokken door een Vespa Ape uit 1966, zullen badderaars voorzien van de spannendste, ontspannende weeksessie die ze ooit zullen meemaken.
Fanfare moed en volharding: Laat je op sleeptouw nemen door de knotsgekke kazoofanfare. Deze aanstekelijke fanfare brengt op hun eigenzinnige manier een ode aan de fanfares onder de kerktoren van weleer.

 

Theater

Ludieke voorstelling Springtime: Een over the top romantische komedie. Een man en een vrouw hangen aan industriële veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een beperkte bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn. Een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal.
Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam, maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen…Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul, ze houden er nogal eigenaardige technieken op na. Maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.
Oink: Het nepvarken is een knappe eyecatcher. Maar de echte act speelt zich af in de buik van het varken. Via de spenen kunnen telkens een tiental bezoekers als ‘biggetjes’ kennismaken met de charmes van ‘Oink’…

 

Doe- activiteiten

Autorenbaan: Voor de autorenbaan werden oude meubels omgetoverd tot een bonte verzameling racewagentjes op kindermaat. Op een met autobanden afgebakend terrein kunnen de jonge chauffeurs naar hartenlust rondrijden. En de volwassenen? Die mogen duwen!
Tetratown: Kom op bezoek in TetraTown en je staat versteld van wat je allemaal met een melkpak kunt maken. Het is een complete recycle wereld.
Turbo touw tornado: Naast non-stop touwspringen is de Turbo Touw Tornado een theatraal-interactieve act. Met behulp van vier acteurs wordt de toeschouwer actief meegenomen in een sociaal en fysieke interactie. Toeschouwers worden deelnemers en springen in een wereld waarin het verschil tussen jong en oud er even niet meer toe doet. Je hoeft jezelf vooral niet te serieus te nemen.

 

Muziek

Trashbeatz: Wist je dat er muziek zit in afval? Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke muziekinstrumenten en haalt er aanstekelijke deuntjes uit. Deze gemaskerde wezens toveren de gekste dingen uit hun vuilbak. Van een levend drumstel tot een swingende xylofoon, alles kan! 
Papa Mojito brengt vanuit zijn bakfiets een eigenzinnige cocktail van de meest uiteenlopende muziekgenres: van zuiderse wereldmuziek tot rock n’roll, reggae, electroswing, muziek uit de jaren 60-70-80,… en last but not least ook muziek in onze eigen ‘moerstaal’. Laat die zomer maar komen!

Afbeeldingen