Vlottenrace

Vlottenrace Brecht 2018: uitstel, maar geen afstel!

Het zou ons dit jaar voor de zeilen gaan, hoopten de jeugddienst en jeugdraad van Brecht. De voorbereidingen waren in volle gang, de inschrijvingen liepen vlot en de goesting om er een spannende race van te maken was aanwezig. Er was echter één potentiële spelbreker die de spreekwoordelijke stokken in de wielen kon steken (of beter gezegd: de stokken in de door mankracht aangedreven “motoren” van de vlotten), nl. de blauwalgen in het water.

We volgden de situatie al een tijdje op en deze week kregen we van de Vlaamse Milieumaatschappij het spijtige nieuws dat de blauwalg nog steeds aanwezig is in het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Het verbod op zachte recreatie, de categorie waaronder de Vlottenrace valt, blijft nog van kracht. Als organisatie zien we ons dan ook genoodzaakt om in het kader van de algemene gezondheid de Vlottenrace op 23 september 2018 af te lassen.

Helaas wordt er dit jaar dus geen startschot gegeven voor de Vlottenrace. De bouw- en vaarskills van de deelnemers zullen weer even opgeborgen moeten worden, maar uitstel is geen afstel! We streven ernaar de tweejaarlijkse race op een later moment in 2019 door te laten gaan.

Als de nieuwe datum van de Vlottenrace bekend is, zal deze spoedig gecommuniceerd worden.

Wordt vervolgd...