Een dagje Speelkriebels ...

Once upon a time … te midden van een mysterieus maar betoverend bos ergens in het verre, heel erg verre Sint-Jobland … stond een 843 jaar oud speelpaleis genaamd Speelkriebels … dat na een diepe, een heel erg diepe winterslaap weer ontwaakte …

De eerste zonnestralen deed menig ijskristal smelten. Het land veranderde van een moerassig winters woud vol obstakels in een prachtig pad met vele Speelkriebelwijzers in de richting van het paleis.

En toen gebeurde het … De vakantie brak aan! Het speelpaleis opende opnieuw zijn grote, maar vooral heel erg zware Speelkriebels-deur om alle kinderen met open armen te verwelkomen voor een onvergetelijke dag vol speelplezier!

 

Een dag Speelkriebels …

Exact om 07.30 uur bundelen onze animatoren al hun krachten om de Speelkriebels-deur te openen zodat de kinderen kunnen komen spelen in onze vooropvang! Voor we aan onze dag beginnen, kunnen ze het go-cartparcours uitproberen, in onze rustige hoek een beetje lezen of gaan snoezelen, maar een andere activiteit kan natuurlijk ook. Iedereen wordt ten laatste in het speelpaleis verwacht om 09.00 uur.

 

Om 09.15 uur klinkt het verzamellied door de speakers. (Ondanks zijn ouderdom is het speelpaleis toch heel modern!) Iedereen verzamelt voor het podium, waar onze animatoren hun beste acteerprestaties bovenhalen. Ze voeren elk een toneeltje op om hun activiteit voor te stellen. De kinderen mogen een activiteit kiezen of ze kiezen voor vrij spel.

 

11.30 uur Uit de speakers schalt het verzamellied opnieuw. Het is etenstijd. Bij mooi weer kunnen onze hovelingen hun bokes buiten opeten. Zo niet, eten we op de binnenplaats van het hof (in de sporthal). Je krijgt van ons een royale beker sinaasappelsap, appelsap, chocomelk of water.

Heb je doorheen de dag dorst? Geen probleem! Je kan steeds een beker water gaan vragen in het winkeltje.

 

Vanaf 12.00 uur, als je je buikje rond gegeten hebt, mag je weer gaan spelen!

 

Om 13.00 uur brengt het verzamellied ons weer samen voor het podium. Onze animatoren verkleden zich opnieuw voor de toneeltjes. Ze doen dit omdat ze de hovelingen (speelpleinkinderen) te allen tijde tevreden willen houden! Je krijgt de keuze tussen een aantal nieuwe super coole activiteiten. In de namiddag kan je nog steeds kiezen voor vrij spel.

 

15.15 uur Iedereen wordt door het verzamellied een laatste keer bijeengeroepen om alles op te ruimen.

 

15.30 uur Tijd voor een vieruurtje en drankje als beloning voor een vermoeiende, maar vooral te gekke speeldag!

 

Om 16.00 uur eindigt de Speelkriebelsdag en mogen alle prinsen, prinsessen en dappere ridders naar huis of ze worden naar hun bushalte gebracht met de Speelkriebels-koets (bus).

 

Naopvang is voorzien tot 18.00 uur.

 

Moe maar voldaan sluit Speelkriebels zijn deur. Hierna valt het speelplein in een diepe, heel erg diepe slaap (maar niet zo diep als de winterslaap van weleer) om de volgende dag weer fris en uitgerust aan een nieuw avontuur te beginnen!

 

Wij vragen met aandrang uw kind ten laatste om 09.15 uur af te zetten en niet vroeger dan 16.00 uur af te halen. Dit om de organisatie en continuïteit van de werking te kunnen garanderen.
Wenst u uw kind toch vroeger af te halen? Dit kan UITZONDERLIJK en enkel om MEDISCHE REDENEN.
Wij vragen om de Hoofdanimatoren op voorhand te verwittigen en nadien een doktersattest binnen te brengen. Het is tevens niet mogelijk uw kind nadien terug af te zetten.