SPEELKRIEBELS

Wat is Speelkriebels?

Speelkriebels is de gemeentelijke speelpleinwerking van Brecht, actief op het domein van BuSO Kristus Koning.

Maar er is meer!

Elke paas- en zomervakantie doen we er alles aan om van het speelplein een plek te maken waar kinderen zich thuis voelen en zich keigoed kunnen amuseren. Onze animatoren bereiden gevarieerde activiteiten voor. Deze activiteiten worden afgewisseld met vrij spel, waarbij er steeds animatoren aanwezig zijn om de kinderen materiaal of spontane speelimpulsen te bieden. Er is ook een bos, een speeltuin, een sporthal met hoekwerking, een groot grasveld en een tienerlokaal waar onze kinderen zich helemaal kunnen uitleven!

 

Alle kinderen, vanaf het jaar waarin ze 6 worden of geworden zijn tot en met het jaar waarin ze 13 worden of geworden zijn, zijn van harte welkom op ons speelplein!

 

Onze visie

Voor alle kinderen: een speelmenu à la carte, in de sfeer van de vakantie!

Op ons speelplein staat het vakantiegevoel centraal. Kinderen komen naar Speelkriebels omdat ze er naar hartenlust kunnen ‘ravotten’. Vuil worden mag!

We proberen onze activiteiten af te stemmen op maat van elk kind, met inclusie als belangrijke waarde. Iedereen moet vanuit de eigen identiteit zijn goesting en interesses kunnen ontdekken en vervullen. Respect opbrengen voor anderen en hun spelplezier is voor ons een must!

Op Speelkriebels staat iedereen op gelijke voet en mag je kiezen wat je wil spelen. Om de kinderen hiertoe zoveel mogelijk kansen te geven, maken we gebruik van een open spelaanbod.

Voor onze tieners worden aangepaste activiteiten voorzien. Want voor hen mag het net dat beetje cooler en uitdagender zijn! Hierbij houden we rekening met de input van de tieners zelf.

Onze visie staat omschreven in de visietekst. Lees onze volledige visietekst: