Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners die te weinig bewegen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

‘Bewegen Op Verwijzing’ zet de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico aan het bewegen. Huisdokters verwijzen patiënten door naar een coach die een beweegplan op maat samenstelt: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding. Het is de bedoeling dat de deelnemers nadien hun weg naar een actiever leven zelfstandig kan verderzetten.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting en betaalt slechts 1 euro per kwartier.. 

Voordelen van bewegen

De voordelen van bewegen zijn al meer dan eens bewezen: het is goed voor je gezondheid, je voelt je beter in je vel, je komt vaker buiten en je hebt meer sociaal contact. De verwijsbrief van de huisarts is dat duwtje in de rug dat velen nodig hebben om te starten en de begeleiding maakt dat patiënten het volhouden.

www.bewegenopverwijzing.be

Een gezonde geest in een gezond lichaam

 1. Heb je gezondheidsproblemen? Heb je nood aan meer beweging?  Praat erover met je huisarts.
 2. De huisarts stelt professionele coaching voor en een persoonlijk beweegplan. Dat kan om sportactiviteiten gaan, maar ook om alledaagse activiteiten zoals:
 • Fietsen (naar je werk)
 • Tuinieren
 • Wekelijks met je kinderen gaan wandelen
 • Zwemmen
 • ...
 1. Heb je interesse in een persoonlijk beweegplan aan een lage prijs? Dan verwijst de huisarts je door naar een gespecialiseerde coach in het kader van het project Bewegen op verwijzing (BOV).

Het project Bewegen op verwijzing (BOV):

 • Helpt je naar een actiever leven via een beweegplan op maat.
 • Loopt in samenwerking met huisartsen en mutualiteiten.
 • Is een samenwerking tussen onder andere Brecht en Logo Antwerpen.
 • Krijgt steun van de Vlaamse overheid.