hgstr

10.000 stappen

Elke stap telt!

Stappen is een heel laagdrempelige en goedkope vorm van bewegen, wat goed is voor lichaam en geest. De voordelen zijn haast niet bij te houden, iedereen vaart wel bij voldoende beweging. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen, in je vrije tijd,...

Richtlijn: 10.000 stappen per dag of 8.000 stappen voor 65-plussers

Lijkt 10.000 stappen minder haalbaar voor jou? Introduceer met mondjesmaat meer beweging in je leven. Want élk beetje beweging is beter dan niks. Een kleine stap voor jou, maar een grote stap voor je gezondheid!

Beweegtips

Beweegtips

In een gezonde mix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, vatten we voor je samen::

Meer weten en mee stappen? Kijk snel en registreer je op www.10000stappen.be 

Gelukswandeling

Een gelukkig leven… Dat willen we allemaal graag en wensen het elkaar ook vaak toe. Maar ‘gelukkig zijn’, wat is dat precies? Ontdek stap voor stap wat mentaal welbevinden is en hoe jij hier zelf aan kan werken tijdens onze nieuwe gelukswandeling.

Met een gelukswandeling in onze gemeente word je, naast een frisse neus, getrakteerd op een meet-and-greet met de geluksdriehoek. Stap voor stap ontdek je als wandelaar de verschillende bouwblokken en oranje bol van de driehoek terwijl je door een prachtige omgeving kuiert. De doe-opdrachten tijdens deze wandeling zorgen voor een ludieke en inspirerende tocht: van dankbaarheidssprongen en proeven van de kracht van muziek tot je omgeving herontdekken met een heuse mindfulness-bingo. De gelukswandeling zet je op weg om te bouwen aan je geluk en is daarnaast bevorderend voor je fysieke én mentale gezondheid. Een win-win!

afstand: 4,6 km

verkorte route: 3,5 km