Brechtse fietshappening

De Brechtse wielerclubs organiseren elk jaar samen met de sportdienst de Brechtse Fietshappening.

Er wordt een mountainbiketoer afgepeild voor de kinderen en de beginnende of minder ervaren mountainbikers. Er zijn 2 lussen voorzien zodat je de korte versie van 15 km kan kiezen of een lus van 25 km. Slingerend over smalle paadjes tussen dikke bomen, over boomstammetjes en door los zand, van steile heuveltjes naar beneden. Men kan vrijblijvend starten tussen 8.00 en 10.00 uur. Let op: Kinderen dienen steeds vergezeld te worden van een ouder of een andere begeleider!

De ervaren wielertoeristen kunnen deelnemen aan een gezamenlijke vriendschappelijke trainingsrit. Er is een gevarieerd aanbod in afstanden en tempo's voor de wielertoeristen als voor de mountainbikeliefhebbers. De begeleide trainingsritten voor de wielertoeristen starten om 8.00 uur. Er wordt telkens in groep gereden onder begeleiding van enkele wegkapiteins en een volgwagen (die je kan helpen depanneren bij pech). Je kan vrijblijvend kiezen of je deelneemt aan 90, 75 of 60 km. Van de verschillende afstanden starten er telkens 2 aparte groepen, met elk een eigen fietstempo. 

Om 8.30 uur start er een begeleide mountainbiketocht voor volwassenen (40 km). En voor de kinderen is er een afgepeilde mountainbiketocht voorzien (keuze uit 15 of 25 km). Slingerend over smalle paadjes tussen dikke bomen, over boomstammetjes en door los zand, van steile heuveltjes naar beneden. Kinderen kunnen vrijblijven starten tussen 8.00 en 10.00 uur. Zij dienen steeds vergezeld te worden van een ouder of een andere begeleider

Na afloop kan je gezellig napraten en genieten van een frisse pint of frisdrank in de kantine van het voetbalstadion van KFC Sint-Lenaarts.

Waar? Vertrek voetbalkantine KFC Sint-Lenaarts (A-Complex, Houtstraat)
Wanneer? Zondag 23 september 2018 (start 8.00 uur)
Inschrijven? Ter plaatse aan 1 euro per persoon (voor de kinderen is er een leuk geschenk)
Meer info? Mail naar sportdienst@brecht.be