Brechtse stratenloop

Op vrijdag 22 juni 2018 gaat de 16e Brechtse Stratenloop door.

Een bruisende Gemeenteplaats met Foodtrucks en randanimatie

Zoals ieder jaar denken we niet enkel aan de sportievelingen maar kunnen jong en oud ook naast het parcours genieten van een leuke sfeer. Door de randanimatie is de Gemeenteplaats een bruisende ontmoetingsplaats en heeft niemand nog een reden om niet af te zakken naar het centrum van Brecht. Geniet van een lekker drankje aan een van onze drankkraampjes of stil je honger met een superlekker ijsje van Rosa Di Luna , een knapperige hamburger van den Hansburger of een heerlijke pasta van Schrok&roll.  Er zijn ook 3 verschillende kermisattracties waar de kleinsten zich kunnen amuseren. Ze kunnen zich uitleven op de draaimolen , het schietkraam  en een kraampje voor eendjes te vissen.  

Online inschrijven voor de stratenloop

Supportersgeweld

Dit jaar willen we extra inzetten op de beleving op en naast het parcours. Hoe leuk zou het zijn om de lopers te verwelkomen in prachtige versierde straten? Wij voorzien voor elke buurt die op het parcours ligt een mooi supporterspakket met onder andere beschilderbare supportersspandoeken, vlaggetjes en ballonnen. Voldoende materiaal om jullie straat om te toveren in een sfeervolle arena.  

Ambiance verzekerd met een optreden van Radio Barkas!

Doorlopend van 19.30 tot 22.30 uur zorgt Radio Barkas voor de nodige muzikale ondersteuning op de Gemeenteplaats.

Ontvang gratis het unieke Running T-shirt van de Brechtse stratenloop! 

Zoals elke jaar verwennen we onze lopers graag: zo ontvangt elke deelnemer een lekkere koffiekoek en een drankje bij aankomst. En voor de kinderen is er een leuk extraatje voorzien: iedere deelnemer aan de kinder- of kleuterloop ontvangt immers een knappe medaille en een klein geschenkje! 

Schrijf je vooraf in (ten laatste 2 weken voor de loop), dan ontvang je gratis het unieke Running T-shirt van de Brechtse stratenloop.

Mooie geldprijzen voor de snelste lopers

De eerste 10 mannen en vrouwen van de 10 kilometer ontvangen een mooie geldprijs. Maar we vergeten zeker niet de eigen Brechtse lopers, want die worden nog eens extra in de watten gelegd! De organisatie deelt immers extra geldprijzen uit aan de eerste 5 Brechtse mannen en de eerste 5 Brechtse vrouwen op de langste afstand (10 kilometer).  

Elektronische tijdsregistratie

Verder pakken we ook dit jaar weer uit met een elektronisch tijdsregistratiesysteem. Aan de hand van een chip die verwerkt zit in het borstnummer, zal iedere loper bij het overschrijden van de finish in het tijdsysteem geregistreerd worden met de correcte looptijd.

De loopafstanden en het nieuwe parcours

De jongste lopers worden opgesplits in 3 reeksen:

  • Kleuter-Ouder Run 100 m (geboortejaar 2012-2015): De kleuters lopen, vergezeld door een persoonlijke begeleider (hoeft geen ouder te zijn) en de mascottes 'Kik en Eek' over de Gemeenteplaats. De afstand bedraagt iets meer dan 100 meter. Plezier verzekerd! 
  • Kids Run 500 m (geboortejaar 2009-2011)
  • Kids Run 1 km (geboortejaar 2006-2008)

De meer ervaren lopers kunnen kiezen uit twee afstanden, namelijk 5 km en 10 km. Het parcours start in de Mudaeusstraat ter hoogte van het museum en loopt doorheen de mooie Brechtse dorpskern waar alle straten volledig verkeersvrij worden gemaakt. Dit jaar zijn er enkele wijzigingen aan het parcours. In de Lessiusstraat kruisen de lopers elkaar en kunnen er aanmoedigingen uitgewisseld worden tussen bevriende lopers.  De aankomst is wel nog steeds aan de Gemeenteplaats. 

Korting voor groepen vanaf 10 lopers

Voor groepen vanaf 10 personen is er een mooie korting voorzien indien vooraf wordt ingeschreven. Het pakket van jouw groep kan bovendien 1 dag vooraf afgehaald worden op de sportdienst. Meer informatie en de voorwaarden kan je nalezen via de pagina rond de groepsinschrijvingen.

Brechts jogcriterium - neem deel aan de 4 Brechtse joggings!

De vier joggings van Brecht – De Clara Fey Trailde Kleipikkersrun, de Brechtse stratenloop en Fitlab Nottebohm Run – slaan de handen in elkaar en lanceren samen weer een Brechts jogcriterium. Wie deelneemt aan drie van vier joggings krijgt een leuk cadeau. Meer informatie over het Brechts jogcriterium.

Mobiliteit en parking tijdens de stratenloop

Wegens de beperkte parkeerplaatsen, raden we je aan om zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer (goede bereikbaarheid met trein en bus) naar de stratenloop te komen. Er is een fietsenparking naast GC Jan vander Noot. Kom je toch met de auto, dan kan je terecht op de beschikbare parkeerplaatsen in de Ambachtslaan te Brecht, nabij de sporthal en de voetbalvelden of op de privéparking van ALDI. In het politiereglement kan je nalezen welke straten vanaf wanneer worden afgesloten. 

Deelnameprijzen

Deelnemers aan de Kids Run en de Kleuter-Ouder Run (volwassene hoeft niet te betalen) betalen 4 euro. Deelnemers aan de 5 en 10 km betalen een deelnameprijs van 8 euro. De prijs voor daginschrijvingen en voorinschrijvingen is dezelfde, maar voorinschrijvers ontvangen gratis een exclusief Running T-shirt.

De stratenloop gaat voor een groen event

De gemeente Brecht streeft naar een duurzaam milieubeleid. Ook de Brechtse stratenloop wil daarin zijn steentje bijdragen! Door middel van een 10-tal actiepunten in te voeren, hopen we onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zullen we bijvoorbeeld tijdelijke afvaleilandjes plaatsen op de Gemeenteplaats en krijgen de medewerkers een T-shirt dat vervaardigd is uit ecologisch verantwoord materiaal. Wil jij ook je steentje bijdragen? Laat dan de auto thuis en kom bijvoorbeeld te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Er is een fietsenstalling naast GC Jan vander Noot. We willen met deze actie een voorbeeldfunctie neerzetten voor andere Brechtse organisaties en hopen hen te kunnen inspireren en aan te zetten tot actie. 

Volg ons op facebook!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over de Brechtse stratenloop? Dan kan je ons volgen via de facebookpagina "Brechtse stratenloop".

Uurregeling

18.35 uur: Kleuter-ouder Run 100 m (geboortejaar 2012-2015)
18.45 uur: Kids Run 500 m (geboortejaar 2009-2011) 
18.55 uur: Kids Run 1 km (geboortejaar 2006-2008) 
19.10 uur: 5 km
20.00 uur: 10 km
21.00 uur: Prijsuitreiking 10 km

Inschrijven voor de stratenloop

Het is aan te raden om vooraf in te schrijven want dan ontvang je GRATIS een knap Running T-shirt. Dat kan tot maandagnacht 11 juni. Dan worden de voorinschrijvingen definitief afgesloten. Je kan dan wel nog inschrijven ter plaatse in het wedstrijdsecretariaat (GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9 te Brecht). De daginschrijvingen openen vanaf 16.30 uur tot en lopen tot 15 minuten voor de start van het loopnummer.

De voorinschrijvers kunnen hun borstnummer ophalen op vrijdag 22 juni op het wedstrijdsecretariaat in GC Jan vander Noot dat opent om 16.30 uur.

Online inschrijven voor de stratenloop tot 11 juni met gratis Running T-shirt

 

 

Samengevat - Brechtse stratenloop

Voor wie? Van 2,5 tot 100 jaar
Wanneer? Vrijdag 22 juni 2018
Waar? Wedstrijdsecretariaat GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9 - 2960 Brecht
Inschrijven? Vooraf inschrijven tot  en met maandag 11 juni (GRATIS Running T-shirt)
Inschrijven kan ook ter plaatse vanaf 16.30 uur, maar dan ontvang je geen T-shirt.
Prijs? Kleuter- en Kidsrun: 4 euro, andere afstanden: 8 euro.
Meer info of vragen? Contacteer de sportdienst

 

Met dank aan de gouden sponsors: 

Fitlab Nottehohm
A&B Kantoor
Van Opstal - Van Boxel

Met dank aan onze zilveren sponsors:

SBB
Luyckx

Met dank aan onze bronzen sponsor:

Aloca