Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Brechtenaren die na de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe dit vol te houden, kunnen gerust zijn. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica zorgen ervoor dat laagdrempelige coaching via het project "Bewegen Op Verwijzing" kan doorgaan. 

Lees meer
Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

Lees meer
Vele sportsterren op het Sportgala!

Vele sportsterren op het Sportgala!

De mooiste gala-outfits mochten nog eens bovengehaald worden. Op het Gala van de Brechtse sportsterren schitterden de absolute top van de Brecht sportsterren voor één keertje ook op de rode loper. 6 van hen gingen achteraf ook met een STER-award naar huis. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Lees meer
Lessenreeksen sport najaar

Lessenreeksen sport najaar

Zin in sport? In september starten weer enkele leuke sportieve lessenreeksen op (bv Fit kid, rugschool, seniorengym, start-to-run ...). De inschrijvingen verlopen deze keer rechtstreeks via de zelfstandige lesgevers en niet meer via de sportdienst.

Lees meer
Sportgala

Gemeente Brecht zoekt straffe sportprestaties!

Ken jij een straffe sportmadam? Of is je zoon kampioen geworden in 2022? Of misschien behaalde je eigen sportteam wel een knappe overwinning? Wij zijn op zoek naar alle opmerkelijke en straffe sportprestaties in onze gemeente!Lees meer
runnin'brecht

Start2Run lessenreeks (0-5 km)

Ga samen met familie en vrienden de uitdaging aan om 5 km te lopen in 10 lessen onder professionele begeleiding van Runnin’Brecht. Wie gaat er dit jaar mee voor een sportieve uitdaging?! Hop hop gas erop!Lees meer
samen sport je meer

Samen sport je meer!

Wil je echt starten met sporten in 2023? 🤸 Zoek een sportbuddy! Want #samensportjemeer.Lees meer
Winnaars alternatief Brechtse Stratenloop

Brechtse stratenloop wordt 'Recht door Brecht' Urban Run & Walk

Op vrijdagavond 23 juni 2023 organiseert de sportdienst de tweede editie van Recht door Brecht (Urban Run & Walk). Dit is de opvolger van de Brechtse stratenloop. De deelnemers trotseren niet alleen de Brechtse straten maar passeren ook door een aantal bijzondere plekjes en gebouwen. Op het parcours en in de gebouwen wordt gezorgd voor een aantal verrassende elementen. Er zal zeker een glimlach op je gezicht verschijnen!

Een aangepast concept om nog meer families in beweging te zetten

Met dit concept willen we als gemeente nog meer inzetten op #sportersbelevenmeer en naast de sportieve inwoners nog meer families en zelfs de minder sportieve Brechtenaren in beweging te krijgen. Deelnemers krijgen de kans om Brecht eens op een andere manier al lopend of al wandelend te ontdekken. Een kijkje achter de schermen van de kerk, de Brechtse scholen, de technische dienst, het jeugdhuis, … het kan allemaal. Onderweg op het parcours en in de gebouwen wordt gezorgd voor aangepaste animatie onder het gekende motto #sportersbelevenmeer.

Een nieuwe naam

Bij dit nieuwe concept hoorde natuurlijk ook een nieuwe naam. De sportdienst lanceerde via sociale media een poll waarop de volgers konden stemmen op de leukste naam. Niet minder dan 450 geïnteresseerden brachten hun stem uit via Instagram en Facebook. Eén naam sprong er met kop en schouders bovenuit en dus werd de Brechtse stratenloop omgedoopt tot ‘Recht door Brecht’.

Animerend parcours door straten en gebouwen

Een mooi parcours doorheen de Brechtse dorpskern, door straten en gebouwen, onder het toekijkend oog van politieagenten en seingevers, en met de hulp van vele enthousiaste Brechtse verenigingen. Er is een korte route uitgewerkt van +-5 km en een langere route van +-9 km. Het parcours kan gelopen worden, maar kan ook gewandeld worden. Heel leuk dus om samen met het hele gezin mee te doen en zo het nieuwe parcours en alle verrassingen onderweg te ontdekken. 

De gezellige Gemeenteplaats

De Brechtse stratenloop was een ijzersterk concept, dus besliste de organisatie om heel wat vertrouwde elementen te behouden. Zo wordt de datum behouden, dat wil zeggen dat de vierde vrijdag van juni, vrijdagavond 23 juni 2023, het feest losbarst. Ook de gemeenteplaats wordt nog meer dan voorheen het centrale punt in de organisatie. Inschrijvingen, start- en aankomst evenals drankjes, foodtrucks, enkele kermisattracties, animatie en een streepje muziek worden voorzien op de gezellige Gemeenteplaats.

Om de deelnemers wat te spreiden en opstopping in de gebouwen te voorkomen, werken we met verschillende waves. 

Programma

  • coming soon 

Inschrijven?

Inschrijven kost €10 en voor kinderen tot en met 12 jaar is er een kortingstarief voorzien van €5.

  • inschrijvingen: coming soon

Parcours en gebouwen

  • coming soon

Veiligheid onderweg

Naar aanleiding van deze organisatie werd een tijdelijk politiereglement opgesteld zodat de veiligheid van de lopers en wandelaars gegarandeerd blijft. In tegenstelling tot de Brechtse stratenloop wordt het parcours slechts voor een beperkt deel verkeersvrij gemaakt. De impact op de verkeerssituatie en de bereikbaarheid blijft voor de meeste bewoners dus eerder beperkt. De aangepaste verkeerssituatie vindt u terug onderaan deze pagina.

Er zal er zo veel mogelijk over voetpaden en aan de zijkant van de baan gelopen worden. Hou er alvast rekening mee dat je als deelnemer geen voorrang hebt op het doorgaande verkeer. Op de oversteekplaatsen staan onze seingevers klaar om zo veel mogelijk het verkeer (tijdelijk) tegen te houden als er deelnemers passeren. Je bent verplicht hun aanwijzingen te volgen.

Kleedkamers – bewaring sporttassen

We vragen aan onze deelnemers om zo veel mogelijk rechtstreeks in sportkleding te komen. Op de Gemeenteplaats is een kleine tent voorzien waar je je eventueel nog zou kunnen omkleden.

Je kan je sporttas in bewaring geven in de tent ‘sporttassen’. Je ontvangt dan een nummer die ook op je sporttas wordt gekleefd. Na het lopen of wandelen kan je enkel op vertoon van dit nummer je sporttas terug ophalen tot 22.00 uur. Zorg dat je een goed sluitende sporttas meebrengt om je spullen in te steken want losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard.

Nieuwtjes?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes, neem dan een kijkje op deze facebook-pagina.

Foto's en after-movie

Op deze facebookpagina kan je de foto's vinden en een leuke after-movie. Kan jij jezelf, vrienden en familie spotten?