Gala van de Brechtse Sportsterren

Het Sportgala is de gloednieuwe versie van de oude kampioenenviering. Het event werd in een volledig nieuw blinkend jasje gestoken. Zo werd niet alleen het programma, de presentatie, de locatie maar zelfs de naam voorzien van een volledige make-over.

Feit is dat het een wervelende sportshow zal zijn die door een professionele presentator aan elkaar gepraat wordt. De sportdienst wist hiervoor niemand minder dan Sporza journalist Maarten Vangramberen te strikken!

Op vrijdagavond 22 februari 2019 zal Maarten op uiterst stijlvolle wijze de Brechtse sportsterren voorstellen die het voorbije jaar een opmerkelijke sportieve prestatie hebben geleverd.

Aan de Brechtse bevolking en aan de verenigingen in Brecht werd even geleden een oproep gedaan om knappe sportprestaties aan te melden bij de sportdienst. Alle sportsterren die werden aangeleverd, komen in aanmerking voor de STER-awards. Er zijn in totaal zes STER awards die uitgereikt zullen worden.

Dit zijn de winnaars van de editie 2019:

  • Sportbelofte: Achttal 1 LRV Sint Leonardus
  • Sportvrouw: Karen Steurs
  • Sportman: Niels Vandeputte 
  • G-sport(st)er: Eveline Van Looveren
  • Sportploeg: Dames 25p TC De Merel
  • Coolste sportclub: Dansgroep Syrah

Via een online stemming kan het publiek zijn stem uitbrengen. De publieksstemming telt mee voor 20% van het eindresultaat. Verder zullen ook nog 4 andere categorieën hun stem uitbrengen waaronder pers & media, gemeenteraadsleden, sportexperts en de Brechtse sportclubs. Iedere categorie is goed voor 20% van het eindresultaat. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het sportgala.

Stem jij ook mee? Klik dan hier. De stemming loopt van 1 tot en met 18 februari 2019.

Let op: je kan slechts 1 stem uitbrengen per categorie of award!

Meer informatie over de stemming, de awards, de verdeling van de geldprijzen en de voorwaarden kan je nalezen in het reglement onderaan deze pagina.

De foto's kan je terugvinden in het fotoalbum.