Lessenreeksen voor volwassenen

Heel het jaar door worden lessenreeksen georganiseerd zodat elke inwoner van Brecht een keuze kan maken uit een gamma van sportieve reeksen die het best bij hun interesses aansluiten. Nieuw is dat al onze activiteiten zijn opgenomen in de brochure van de dienstencentra die ook heel wat bewegings- en andere creatieve activiteiten aanbieden. Kortom, een nog grotere waaier aan verschillende mogelijkheden in Brecht! 
Inschrijven kan vanaf 19 augustus 2019, de vormings -en activiteitenbrochure verschijnt eind augustus.

Sport Overdag

Een wekelijks sportuurtje voor elke volwassene die wel te vinden is voor een beetje sportieve activiteit en waarbij ook sociaal contact een belangrijke rol speelt! De sportdienst organiseert verschillende Sport Overdag lessenreeksen.
Je kan hierbij gebruik maken van een 10-beurtenkaart (zo kan je zelf plannen wanneer je komt sporten) of je kan kiezen voor een jaarabonnement en elke week mee genieten van bewegen. Vraag ernaar op de sportdienst!

  • Gym-stretch: Elke donderdag om 11.00 uur in Sporthal de Ring (niet in de schoolvakanties)
  • Zumba light: Elke maandag om 13.00 uur in Sporthal de Ring

Sportieve lessenreeksen

Voor wie overdag geen tijd heeft om te sporten, maar 's avonds wel wil proeven van nieuwe (of gekende) sporten, zijn er onze sportieve initiatie-lessenreeksen. We gaan op zoek naar nieuwe trends en bieden ze op een laagdrempelige wijze aan, zodat iedereen kan deelnemen.
Het startniveau is voor iedereen haalbaar en het plezier staat vooraan. Een initiatiereeks bestaat uit 10 lessen waarna je op zoek kan gaan naar een sportclub om je favoriete sportlessen verder te zetten.

  • Wintertraining op maandag 19.00 uur - 20.00 uur in Sporthal de Ring (vanaf 6 januari 2020)
  • Wintertraining op donderdag 20.00 uur - 21.00 uur in GBS De Sleutelbloem (vanaf 2 januari 2020)

Start to run

Joggen is dé uithoudingssport bij uitstek. Het grote voordeel van deze gezonde en goedkope sport in open lucht is dat je overal en op elk tijdstip van de dag kan joggen. De gemeentelijke sportdienst richt jaarlijks een  “Start to run”-reeks voor beginners in. Een gediplomeerde lesgever zorgt ervoor dat je na 10 weken in staat bent om 5 km te joggen!
Ook voor meer ervaren lopers zijn er op regelmatige basis 10-lessenreeksen 'start to run voor gevorderden'. Onder professionele begeleiding wordt je conditie opgebouwd en ben je op het einde van de reeks in staat om 10 km te lopen.

  • Start to run beginners (0 - 5 km) op donderdag 20.00 uur in Sint Job (vanaf 5 september 2019)
  • Start to run gevorderden (5 - 10 km) op dinsdag 20.00 in Brecht (vanaf 3 september 2019)

Inschrijven

Sinds begin oktober is het inschrijfs systeem vernieuwd. Deelnemers van sportactiviteiten zullen, zoals gezinnen voor jeugdactiviteiten, een account moeten aanmaken. 
Met dit (gezin) account hoeven ze niet elke keer hun gegevens in te geven. Ook het mutualiteits attest kan vanuit dit account gedownload worden. 

Een account aanmaken kan via deze link, indien er vragen zijn helpt de sportdienst je graag verder.  

Inschrijven voor activiteiten kan als volgt: 

Online
Balie Dienst Vrije Tijd, geneemtenplaats 1, 2960 Brecht
Start to run 0-5 km: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftCAYt-8vAUs-me1RN5ahNWR9bcKDs...