Lessenreeksen voor volwassenen

Deze pagina wordt frequent aangepast om de lessenreeksen conform de meest actuele corona-maatregelen te organiseren.
Meest recente update: 27/08/2020

Heel het jaar door worden lessenreeksen georganiseerd zodat elke inwoner van Brecht een keuze kan maken uit een gamma van sportieve reeksen die het best bij hun interesses aansluiten. Nieuw is dat al onze activiteiten zijn opgenomen in de brochure van de dienstencentra die ook heel wat bewegings- en andere creatieve activiteiten aanbieden. Kortom, een nog grotere waaier aan verschillende mogelijkheden in Brecht! 

Sport Overdag

Een wekelijks sportuurtje voor elke volwassene die wel te vinden is voor een beetje sportieve activiteit en waarbij ook sociaal contact een belangrijke rol speelt! De sportdienst organiseert verschillende Sport Overdag lessenreeksen.
Je kan hierbij gebruik maken van een 10-beurtenkaart (zo kan je zelf plannen wanneer je komt sporten) of je kan kiezen voor een jaarabonnement en elke week mee genieten van bewegen. Vraag ernaar op de sportdienst!
OPGELET: Volgens de coronamaatregelen opgelegd door de federale overheid moet er bij indoor sporten rekening gehouden worden met een densiteitsregel van 30m² per sporter. Daarom hebben wij een maximum aantal deelnemers gezet op de lessenreeksen. Dat wil zeggen dat er maar evenveel tickets (10-beurtenkaarten) beschikbaar zijn per lessenreeks als het maximum toegelaten aantal deelnemers. Wij vragen u dan ook om, indien u nog resterende beurten op uw 10-beurtenkaart van 2019-2020 heeft staan, toch een nieuwe 10-beurtenkaart aan te kopen als u vanaf september opnieuw wil starten met een lessenreeks. De resterende beurten van 2019-2020 kan u dan nog steeds opgebruiken. Op die manier behouden wij steeds de controle op het aantal deelnemers. 

  • Zumba light: Elke maandag om 13.00 uur in sporthal De Ring (vanaf 7 september 2020) Max. 11 deelnemers 
  • Spierkracht voor senioren: Elke dinsdag om 15.00 uur in sporthal De Ring (vanaf 8 september 2020) Max. 11 deelnemers
  • NIEUW: Taiko: Elke dinsdag om 19.30 uur in sporthal van GBS De Sleutelbloem (vanaf 15 september 2020) Max. 18 deelnemers 
  • Gym-stretch: Elke donderdag om 11.00 uur in sporthal De Ring (vanaf 10 september 2020) Max. 11 deelnemers

Sportieve lessenreeksen

Voor wie overdag geen tijd heeft om te sporten, maar 's avonds wel wil proeven van nieuwe (of gekende) sporten, zijn er onze sportieve initiatie-lessenreeksen. We gaan op zoek naar nieuwe trends en bieden ze op een laagdrempelige wijze aan, zodat iedereen kan deelnemen.
Het startniveau is voor iedereen haalbaar en het plezier staat vooraan. Een initiatiereeks bestaat uit 10 lessen waarna je op zoek kan gaan naar een sportclub om je favoriete sportlessen verder te zetten.

  • Wintertraining op maandag 19.00 uur - 20.00 uur in Sporthal de Ring (vanaf 7 december 2020)
  • Wintertraining op woensdag 20.00 uur - 21.00 uur in GBS De Sleutelbloem (vanaf 9 december 2020)

Start 2 Run

Joggen is dé uithoudingssport bij uitstek. Het grote voordeel van die gezonde en goedkope sport in open lucht is dat je overal en op elk tijdstip van de dag kan joggen. De gemeentelijke sportdienst richt jaarlijks een “Start 2 Run”-reeks voor beginners in. Een gediplomeerde lesgever zorgt ervoor dat je na 10 weken in staat bent om 5 km te joggen! 

  • Start 2 Run beginners (0 - 5 km) op dinsdag 20.00 uur in Brecht (vanaf 8 september 2020)

Inschrijven

Inschrijven voor activiteiten kan vanaf 10 augustus 18.00 uur op twee manieren:

Online
Balie Dienst Vrije Tijd, Gemeenteplaats 1, 2960 Brecht