Sport na school

                                              

SNS- pas: Sport overal in Vlaanderen aan een spo(r)tprijs (jongeren 12- 18 jaar)

Sport Na School gaat digitaal!


Ben jij een leerling uit het secundair die wil bewegen? Dan is de Sport Na School-pas op jouw lijf geschreven! Met de SNS-pas kies je immers zelf wat, waar, wanneer en hoeveel je wil sporten.

Vooraf inschrijven is meestal niet nodig! Je opent de SNS-app en kijkt op het uurrooster wat er die dag te doen is en gaat er op af. Je hebt keuze uit een indrukwekkend aanbod van toffe activiteiten zoals zwemmen, freerunning, fitness, boxen, zumba, yoga… te veel om op te noemen.
 

Alle activiteiten gaan door in verschillende sportaccommodaties of scholen in de buurt.

Het seizoen start op maandag 23 september. Een SNS pas kost 30 euro voor 1 periode van 15 weken, voor het hele schooljaar betaal je 45 euro (30 weken lang sportplezier).

Een deel van je inschrijvingsgeld kan je terugkrijgen via de ziekteverzekering.

Het laatste nieuws vind je op de facebookpagina van Sportnaschool Antwerpen Noord.

Alle informatie en het volledige sportprogramma vind je op www.sportnaschool.be of bekom je via de sportleerkrachten op school.

Inschrijven doe je online op www.sportnaschool.be ‘Registreer je nu’ of via jouw school.

De SNS-pas is strikt persoonlijk.

Hier vind je meer info over de SNS-pas hier in de buurt: 

Sportsnack: een sportieve naschoolse opvang (kinderen 6 - 12 jaar)

Heel wat basisscholen in Vlaanderen bieden tijdens de naschoolse opvang een uurtje extra sport aan onder begeleiding van ervaren lesgevers. Dat is Sportsnack, een sportieve naschoolse opvang. Actief en altijd iets anders: kinderen uit de lagere school komen dankzij Sportsnack in aanraking met diverse sporten.

Sportsnack wordt georganiseerd vanuit de basisscholen, maar de plaatselijke sportclubs worden zo veel mogelijk bij de organisatie betrokken: ze geven regelmatig initiaties. Dat zorgt ervoor dat kinderen die de smaak te pakken hebben gemakkelijker de stap kunnen zetten naar de sportclub zelf.

Hier vind je meer info over sportsnack hier in de buurt

Multimove: zet jonge kinderen in beweging (kinderen 3 - 8 jaar)

Wist je dat kinderen die meer dan 2 uur per dag tv kijken meer kans hebben om ongezonde eetgewoontes te ontwikkelen? Wist je dat te lang neerzitten slecht is voor de gezondheid van je kind? Wist je dat de meeste kinderen meer dan 90% van de uren die ze wakker zijn, binnen spenderen, maar dat kinderen die meer buiten spelen, fysiek actiever zijn?

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, en vooral voor jonge kinderen. Kinderen tussen 3 en 8 jaar oud zitten in een cruciale ontwikkelingsfase. Hun motorische vaardigheden zijn volop in ontwikkeling en daarom moeten ze meer nog dan anderen gestimuleerd worden om veel te bewegen. Een goede motorische ontwikkeling zorgt ervoor dat kinderen ook op latere leeftijd actief blijven.

Multimove wil de basismotoriek bij jonge kinderen op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier stimuleren. Om de motorische ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren, biedt Sport Vlaanderen 'Multimove voor kinderen' aan: bewegingsactiviteiten voor kinderen tussen 3 en 8. Door de kinderen op een leuke en ontspannende manier te laten bewegen, oefenen ze de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden.

Hier vind je meer info over multimove in de buurt

Hier vind je meer info over multimove in Brecht